Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laajasalontien katutyö valmistuu kesällä 2023

Jaa

Laajasalontiellä parhaillaan käynnissä oleva laaja katutyö Yliskyläntien ja Koirasaarentien välillä on jäänyt jälkeen aikataulusta ja valmistuu kesällä 2023. Tavoitteena on, että suurin osa pintatöistä valmistuu jouluun mennessä. Samoin pyritään saamaan Laajasalontien uudet kaistat sekä Isosaarentien ja Reposalmentien risteykset liikenteellisesti valmiiksi. Viimeistelyt kuitenkin jatkuvat kesään.

Urakan oli tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä 2022. 

Viivästystä on aiheuttanut etenkin ennakoitua työläämmäksi osoittautunut maan alle jäävän tekniikan rakentaminen sekä urakan runsaslukuiset muutostyöt. Muutostöitä ovat edellyttäneet esimerkiksi vesihuoltotöissä ilmenneet maaperän olosuhdemuutokset sekä kaukolämpölinjojen rakentamisen aiheuttamat haitat. 

Kunnallistekniikan valmistumisella on suuri merkitys myös pintatöiden etenemiselle. Tällä hetkellä vesihuoltoon liittyvistä töistä on tehty 98 %, kaukolämmöstä 70 % ja operaattoriputkituksista 85 %.  

Talviajan työt etenevät sään ehdoilla 

Talvikauden aikana työskentely kaivu- ja pintatöiden parissa jatkuu niin pitkään kuin säät sallivat. Kun maa jäätyy, käytännössä mitään pintarakenteita ei voi enää tehdä.  

Vuoden 2022 loppuun mennessä on tavoitteena saada täytettyä suurin osa risteysten kaivannoista. Laajasalontiellä Herttoniemen suuntaan kulkeva moottoriajoneuvoliikenne pyritään ohjaamaan lopullisille kaistoille jouluun mennessä. Tällöin myös väliaikaisista bussipysäkeistä voidaan luopua ja ottaa käyttöön lopulliset pysäkit. Lähes kaikki lopullisten bussipysäkkien katokset on jo asennettu paikoilleen.   

Reunakiveyksien asennuksia ja asfaltointitöitä ajoratamerkintöineen jatketaan talven aikana niin pitkään kuin mahdollista. Jalankulun 2,5 metriä leveä väylä on kevääseen asti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden yhteiskäytössä.  

Tällä hetkellä uusista valaisimista on käytössä 40 %. Koko urakka-alueen valaisinten pitäisi olla käyttökunnossa vuoden 2022 loppuun mennessä.  

Asfaltoinnit ja viimeistelyt jäävät keväälle 

Suurimmalle osalle urakka-aluetta tehdään vielä viimeisteleviä asfalttikerroksia toukokuusta 2023 alkaen säiden lämmettyäMyös kaikki keskeneräiset vihertyöt, katukiveykset ja muut viimeistelyt tehdään valmiiksi huhti-toukokuusta 2023 lähtien.  

Myös pyöräteiden viimeistely jää todennäköisesti keväälle, sillä päällystämiseen käytettävä punainen asfaltti on asennusvaiheessa arka kylmälle ja kostealle. 

Tavoitteena on, että kaikki on valmista alkukesällä 2023Seuraavan urakan eli Kruunusillat-raitiotien työt alkanevat Laajasalontiellä jo kevään aikana. 

Laajasalontiestä puistokatu 

Laajasalontie rakennetaan kaupunkibulevardiksi eli puistokaduksi Yliskyläntien ja Koirasaarentien välillä. Katu tullaan viimeistelemään lopulliseen muotoonsa myöhemmin 2020-luvulla, kun Kruunusillat-raitiotie rakentaa kadulle kiskot ja raitiotiepysäkit. Laajasalontien suuri katutyö alkoi maaliskuussa 2021. 

Laajasalontien rakentamista voi seurata urakan verkkosivulla  sekä Facebookissa: facebook.com/laajasalontie.

Lisätietoa kaupungin verkkosivulla Laajasalontien uudistus 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija
Tieluiska Oy
vastaava työnjohtaja
Tommi Heikkinen
puh. 040 511 2935
tommi.heikkinen@tieluiska.fi

Tilaaja
Helsingin kaupunki
projektinjohtaja
Timo Säynätjoki
puh. 050 3836145
timo.saynatjoki@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.12.20221.12.2022 17:08:15 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.12.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.12.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme