Messukeskus

Lääkäri 2018 | Ajankohtaiset poiminnat näyttelystä

Jaa

Lääkäri 2018 -näyttelyssä Messukeskuksessa 10.1.–12.1.2018 on mukana yli 120 yritystä. Näyttelyn tarjonnasta esitellään kiinnostavia uutuuksia lehdistökierroksella, ja näyttelyssä esiteltävistä uutuuksista on poimittu kooste toimittajien käyttöön.

Näyttelykierros ke klo 14.30 alkaen (ei ennakkoilmoittautumista):

 • Uudella reumalääkkeellä tehokkaampaa ja täsmällisempää hoitoa (Pfiser, Cafe 1)
 • Uusi suun kautta otettava laihdutuslääke (Navamedic, 2e60)
 • Vanhusten lääkehaitat hallintaan (Duodecim, 1b41)
 • Millaista on toimia lääkärinä kriisialueilla? (SPR, 2d64)
 • Sairauksien ennaltaehkäisy verianalyysin avulla - suomalaisyritys ehdolla Euroopan innovatiivisimmaksi bioteknologian alan pk-yritykseksi (Nightingale, 2g69)
 • Ihosyövän diagnoosi ja ennuste (HYKS, 2f70)
 • Helsingin biopankki - kansallinen ylpeyden aihe (HYKS, 2f70)

 

Kiinnostavia poimintoja näyttelystä:

Näyttelyssä on esillä paljon uutuuksia lääketieteen ja terveysteknologian alalta. Tässä muutamia poimintoja, ja tapahtuman nettisivulle on kerätty lisää kiinnostavia uutuuksia: http://laakaripaivat.messukeskus.com/messuilla/ohjelma/tarppeja-osasto-ohjelmasta/

TULEVAISUUDEN TOIMINTAMALLIT

 • Sote-uudistus ja uudet tietojärjestelmät (Kela, 1d39): Kuinka Kelassa valmistaudutaan sote-uudistukseen, ja millaisen sähköisen järjestelmän avulla potilas voi tulevaisuudessa valita eri hoidontarjoajien väliltä.
 • Uusi kotona asumista tukeva toimintamalli (Eksote, 2c60): Yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö hoitaa potilaan kotona monet niistä toimenpiteistä, jotka aiemmin tehtiin päivystyksessä. Toimintamalli tukee kotona asumista.
 • Älykäs oirearviolomake hoitoon hakeutuvien apuna (Duodecim, 1b41): Älykkäät oirearviolomakkeet auttavat kansalaisia heidän pohtiessaan, pitäisikö hakeutua lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, ja miten kiireellistä hoitoon hakeutumista oireet edellyttävät.

TERVEYSTEKNOLOGIAN UUDET TUULET

 • Nopeampi hoito sydänpotilaalle – apuna tekoäly (RemoteA, 3p67): RemoteA Oy kehittää SmartECG-palvelua, joka nopeuttaa sydän- ja verisuonitautien diagnosointia ja potilaan pääsyä hoitoon. Tekoälyn avulla palvelu auttaa yleislääkäriä diagnosoimaan sydänoireista kärsiviä potilaita ja nopeuttaa tarvittaessa myös kardiologin diagnostista työtä.
 • Virtuaalilasit aivoverenkiertopotilaiden hoidossa (HUS, 2f70): Osastolla esitellään aivoverenkiertohäiriöyksikön käytössä olevia virtuaalilaseja, ja niitä pääsee myös kokeilemaan. Kokeilussa on muun muassa ohjelma, jolla harjoitetaan aivoverenkierohäiriön saaneita potilaita.
 • Kotihoidon helppo sydänseuranta ja rytmihäiriöiden analyysi minuutissa (Everon 3p70): Everonin markkinoima uusi Coala EKG- mittari on pieni ja nopea MD-hyväksytty laiteratkaisu joka havaitsee 11 rytmihäiriötyyppiä ja tallentaa käyrät automaattisesti palvelimelle.

UUDET TUOTTEET JA PALVELUT

 • Uusi HPV-rokote Gardasil 9 (MSD Finland, 1b29): Aiemmat HPV rokotteet on kehitetty suojaamaan enintään neljää HPV-tyyppiä vastaan, uusi Gardasil 9 yhdeksää HPV-tyyppiä vastaan. Rokote on tarkoitettu estämään ihmisen papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamia anogenitaalialueen syöpiä sekä genitaalialueen kondyloomia. Rokotetta voidaan antaa sekä miehille että naisille 9 vuoden iästä alkaen.
 • Hiv-kotitestit tulevat Suomeen (Hivpoint, 3n51): Sormenpään veripisarasta tehtävä testi on yhtä luotettava kuin suoniverinäyte ja tuloksen saa heti. Kotitestaus madaltaa testauskynnystä ja edesauttaa hiv-tartuntojen varhaisempaa diagnosointia. Testi tulee Suomessa markkinoille vuonna 2018.

Lääkäri 2018 -tapahtuman näyttelyn järjestää Messukeskus toimeksiantajanaan Suomen Lääkäriliitto, yhteistyössä mukana Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää
riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231
www.laakaripaivatnayttely.fi

Suomen Lääkäriliitto, viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen
pauliina.pulkkinen@laakariliitto.fi, puh. 050 574 5288
www.laakaripaivat.fi

#lääkäri2018

Lääkäri 2018 -näyttely Messukeskuksessa 10.1.–12.1.2018:
ke 10.1. klo 9.30–17.00, to 11.1. klo 9.30–18.00, pe 12.1. klo 9.30–16.00

Akkreditoituminen netissä osoitteessa www.messukeskus.com/akkreditoituminen tai tapahtuman aikana lehdistökeskuksessa. Esitäthän tullessasi voimassa olevan lehdistökortin tai muun todistuksen siitä, että työskentelet median palveluksessa.

Messukeskuksen kuvia Lääkäri 2017 -tapahtumasta vapaasti toimittajien käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com.  Kuvia vuoden 2018 tapahtumasta päivittyy kuvapankkiin tapahtuman aikana.

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messuilla entistä pidempi koeajorata, teoriatunteja ja MP-miitti23.1.2018 07:22Tiedote

MP 18 Moottoripyörämessuille perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.2.2018 osallistuvat kaikki Suomessa edustetut moottoripyörämerkit ja siellä pääsee koeajamaan uusia moottoripyöriä Euroopan pisimmällä sisäkoeajoradalla. Nyt rata on viimevuotistakin pidempi. Tänä vuonna MP-messut tarjoaa veloituksettomia teoriatunteja tuleville motoristeille ja järjestää nuorille uuden tapahtuman - MP-miitin.

Helsingin Caravan-messut avaa tien uusiin elämyksiin17.1.2018 12:39Tiedote

Matkailuajoneuvolla matkustaminen on helppoa ja hauskaa. Sen on jo huomannut 63 000 suomalaista aktiiviharrastajaa. Matkailuajoneuvojen mahdollisuuksiin voi perehtyä Helsingin Caravan-messuilla, jossa esitellään 200 uutta erilaisiin tarkoituksiin sopivaa matkailuautoa ja –vaunua. Messuilla kerrotaan vuokraamistoiminnasta ja osastoilta saa tietoa erilaisiin kohteisiin matkaamisesta. Helsingin Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 19. – 21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme