Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät

Jaa

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtuman näyttelyalueella on kiinnostavaa ohjelmaa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Tapahtuman näyttelyalueella on kiinnostavaa ohjelmaa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.

Lääkäri 2020 -näyttelyn ohjelmissa tuodaan esiin kaksi eri näkökulmaa hyvinvoinnin edistämiseen: mittaaminen ja geenitieto. Paneelikeskustelussa pohditaan itsensä mittaamisen hyötyjä ja mittaamiseen liittyviä kysymyksiä terveyden edistämisen näkökulmasta. Lisäksi keskustellaan siitä, miten unta mittaamalla ja analysoimalla voidaan saada lisätietoa palautumisesta.

Genomitieto voi auttaa sekä sairauksien ennaltaehkäisyssä että potilaiden hoidossa. Genomitiedosta saadaan lisäarvoa terveydenhuoltoon, kun potilaille voidaan esimerkiksi antaa yksilöllisiä lääkekohtaisia ohjeita geneettisten ominaisuuksien perusteella. Geenitestien ohella ihmiset tarvitsevat myös geenineuvontaa, jotta genomitiedosta saadaan yksilön kannalta maksimaalinen hyöty.

Lääkärin ja insinöörin polut kohtaavat

Terveysalalla on erilaisia digitaalisia palveluja niin yksilön avuksi kuin lääkärin työn tueksi. Uusimpia innovaatioita ovat esittelemässä monet start up -yritykset. Esimerkiksi digitaalinen Terveyshyötyarvio-työkalu mittaa hoidon kliinistä laatua ja vaikuttavuutta terveyskeskuksessa ja tehostaa terveydenhuoltoa. Ohjelmassa nostetaan esiin myös lääkäreiden ja insinöörien yhteistyö – millä tavoin se toimii ja millaisia uusia ratkaisuja on luvassa.

Erilaiset etävastaanotot muuttavat terveydenhuollon ammattilaisten työtä. Tapahtumassa esitellään keinoja, joilla lääkäri pystyy pitämään kiinni laadukkaasta hoidosta etävastaanotolla ja miten digitaaliset työvälineet voivat jopa parantaa hoidon laatua.

Digitalisaatio tuo paitsi tehokkuushyötyjä, myös tietoturvauhkia, jotka voivat pahimmillaan vaarantaa potilasturvallisuuden. Ohjelmassa käydään läpi erilaisia uhkaskenaarioita, kuten haittaohjelmia, tietojen kalastelua ja inhimillisiä käyttövirheitä. Lisäksi tietoiskussa pohditaan, voiko tekoälyyn luottaa terveydenhoidossa.

Hoidon uusia tuulia

Modernit hoitomenetelmät yhdistelevät ennakkoluulottomasti erilaisia, yllättäviäkin asioita. Lääkäri 2020 -ohjelmassa paljastetaan muun muassa, mitä uusimmat neurotieteelliset tutkimuslöydökset osoittavat tunteiden vaikutuksesta kivun säätelyssä, niin akuuteissa kuin kroonistuneissakin kiputiloissa.

Uusi WiseMotion-menetelmä perustuu tanssin, kamppailulajien ja meditaation neurotieteellisiin tutkimustuloksiin. Menetelmä parantaa luovan liikkeen ja hengityksen avulla aivoterveyttä ja kehollisia taitoja. Lisäksi tapahtumassa esitellään lääkehoito osana lihavuuden hyvää hoitoa ja tukemassa potilaan elintapamuutosta.

Poimintoja näyttelyalueen tietoiskuohjelmista (tilanne 11.12. – muutokset mahdollisia)

ke 08.01.2020 klo 10:00 DigIT Pop-up: Paneelikeskustelu: Hyvinvoinnin edistäminen itseään mittaamalla
Esiintyjät: unitutkija Anu-Katriina Pesonen ja Jani Tikkanen

ke 08.01.2020 klo 12:00 Areena: Näin otat tietoturvan osaksi arjen toimintaasi
Digitalisaatio tuo tehokkuutta terveydenhuoltoon, mutta sen myötä lisääntyvät myös tietoturvauhkat, jotka voivat vaarantaa potilasturvallisuuden. Tietoturva onkin tänä päivänä osa lääkärin työtä.
Esiintyjät: tietoturva-asiantuntija Pekka Vepsäläinen Kyber-Terveys-hanke ja SoteDigi Oy:n tietoturvapäällikkö Jenni Siermala.

ke 08.01.2020, 13:30 Areena: Etävastaanotot muuttavat terveydenhuollon ammattilaisten työtä
Erilaisten etävastaanottojen muodot ovat nopeassa tahdissa lisääntyneet ja muuttavat paitsi toimialaa, myös terveydenhuollon ammattilaisten työtä.
Esiintyjä:Annette Kainu, yksikönjohtaja ja vastaava lääkäri, Terveystalo Digiterveys

ke 08.01.2020 klo 14:00 DigIT Pop-up: Genomitieto tuo lisäarvoa terveydenhuoltoon
Yksilöllisiä lääkekohtaisia ohjeita geneettisten ominaisuuksien perusteella. Jari Forsström, Abomics Oy
Genomitiedosta vaikuttavuutta sairauksien ennaltaehkäisyyn ja potilashoitoon. Kimmo Aro, Negen Oy
Nutrigenomien epigeneettiset vaikutukset. Maili Lepola, Nordic Genex Oy
Geenineuvonnalla geenitestien terveyshyödyt käyttöön. Merja Auvinen, DiagFactor Oy
Genomitiedon käyttö yksittäisen potilaiden eduksi. Christophe Roos, Euformatics Oy
Omakohtainen kokemus auttaa kliinisessä lääkärityössä. Pyry Suonsivu, Antioksidanttiklinikat
Esityksiä moderoi Saara Hassinen, toimitusjohtaja, Terveysteknologia ry

to 09.01.2020 klo 10:00 DigIT Pop-up: Tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden hyödyntäminen terveydenhuollossa
Keskustelua tekoälystä HUS:n lastenlääkäri ja lastenreumatologian dosentti Visa Honkasen johdolla.

to 09.01.2020 klo 11:30 Areena: Digiklinikka - voiko tehokas olla laadukasta
Millä keinoilla lääkäri pystyy pitämään kiinni laadukkaasta hoidosta etävastaanotolla ja miten digitaaliset työvälineet voivat jopa parantaa hoidon laatua?
Esiintyjät: Essi Kainonen, vastaava lääkäri, Mehiläinen Digiklinikka ja johtaja, TerveysHelppi

to 09.01.2020 klo 12:00 DigIT Pop-up: Kliinisen laadun ja hoitovajeen mittaus tehostaa terveydenhuoltoa
Miten hoidon laatua ja vaikuttavuutta voidaan mitata terveyskeskuksessa? Digitaalisen Terveyshyötyarvio-työkalun esittely ja käytännön kokemuksia.
Esiintyjät: Duodecimin kehitysjohtaja ja terveyskeskuslääkäri Ilkka Kunnamo sekä Helsingin kaupungin johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi ja projektipäällikkö Minna Klemettilä. Keskustelua moderoi johtava asiantuntija Tuula Tiihonen Sitrasta.

to 09.01.2020 klo 12:30 Areena: Tietoturva nyt! Missä on sairaalan tietoturvan heikoin lenkki?
Uhkina haitta- ja kiristysohjelmat, tietojen kalastelu, käyttövirheet.
Esiintyjät: tietoturva-asiantuntija Perttu Halonen, Kyberturvallisuuskeskus ja tietoturvapäällikkö Jenni Siermala, SoteDigi. Haastattelijana tietoturva-asiantuntija Petri Tolonen Huoltovarmuuskeskus, Kyber-Terveys-hanke

to 09.01.2020 klo 14:30 DigIT Pop-up: Lääkärin ja insinöörin yhteistyö tuo uusia ratkaisuja
Esiintyjät: Sonja Turnbull-Smith, Timo Koistinen, Lisbeth Forsman-Grönholm, Mikko Hannula, Mika Paananen, Saara Hassinen

pe 10.01.2020 klo 10:30 Areena: Tunteiden rooli kivun sentraalisessa säätelyssä - neurotieteellinen tarkastelu
Mitä uusimmat neurotieteelliset tutkimuslöydökset osoittavat tunteiden vaikutuksesta kivun neuraaliseen prosessointiin akuuteissa, sub-akuuteissa ja kroonistuneissakin kiputiloissa?
Esiintyjä: Tage Orenius, PsL, erikoispsykologi, kipututkija, Selkäliiton asiantuntijaryhmän jäsen

pe 10.01.2020 klo 13:00 Areena: Lääkehoito osana lihavuuden hyvää hoitoa ja potilaan elintapamuutosten tukena
Esiintyjä: André Heikius, painonhallintalääkäri, Suomen Lihavuuslääkäriyhdistyksen toiminnanjohtaja

pe 10.01.2020 klo 13:30 Areena: WiseMotion - Aivoterveyttä luovan liikkeen avulla
Menetelmä parantaa aivoterveyttä ja kehollisia taitoja neurotieteen, hengityksen ja liikkeen avulla. Menetelmä on kehitetty perustuen tanssin, kamppailulajien ja meditaation neurotieteellisiin tutkimustuloksiin.
Esiintyjä:Hanna Poikonen, PhD, Founder of the WiseMotion Community, University Health Care Research Center, Faculty of Medicine and Health, Örebro University

Lääkäri 2020 -tapahtuman näyttelyn järjestää Messukeskus toimeksiantajanaan Suomen Lääkäriliitto, yhteistyössä mukana Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet. 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää
riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Suomen Lääkäriliitto, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Laura Manninen
laura.manninen@laakariliitto.fi, puh. 040 922 5001

http://laakaripaivat.fi/2020/

Messukeskuksen kuvia Lääkäri 2019 -tapahtumasta vapaasti toimittajien käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com. Kuvia vuoden 2020 tapahtumasta päivittyy kuvapankkiin tapahtuman aikana.

Kuvat

Tapahtuman näyttelyalueella on kiinnostavaa ohjelmaa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Tapahtuman näyttelyalueella on kiinnostavaa ohjelmaa. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messut tekee hyvää21.1.2020 16:31:35 EETTiedote

MP 20 Moottoripyörämessut esittelee vuoden 2020 kuumimmat moottoripyöräuutuudet, nostaa esille kilpamoottoripyöräilyä ja on mukana tukemassa nuorten moottoripajatoimintaa. Messuille myydään hyväntekeväisyyslippuja, joilla osallistuu arvontaan. Voittaja saa omakseen huikean uniikin Indian Scoutin runkoon rakennetun moottoripyörän. MP 20 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messujen media-aika 31.1. klo 8.30-10.0021.1.2020 11:07:06 EETKutsu

Tervetuloa MP 20 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Mukana ovat kaikki Suomessa edustetut moottoripyörämerkit ja paljon varusteita. Mukana ovat muun muassa Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. MP-messujen rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on 100 pyörää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme