Lääkärikartelli: TALKOOT RIITTÄÄ!

Jaa

Kunta-alan lääkärien virkaehtosopimus on voimassa 31.1.2018 sakka. Neuvottelut uudesta Lääkärisopimuksesta ovat alkaneet KT Kuntatyönantajan kanssa.

Sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä on vahvassa muutoksessa. Sote- ja maakuntauudistus tulee koskettamaan koko julkisen sektorin n. 16 700 Lääkärisopimuksen piirissä olevaa jäsentämme.

Uudistuksen myötä julkisen sektorin työnantajan tarjoamien palvelussuhteen ehtojen tulee olla kilpailukykyisiä työvoiman ja avainosaajien pitämiseksi julkisen sektorin tehtävissä. Julkisen sektorin asiantuntijatyötä on arvostettava. Panostaminen julkiseen terveydenhuoltoon turvaa koko yhteiskunnan toimintakyvyn.

Osaavat ja motivoituneet viranhaltijat ja työntekijät ovat avainasemassa työpaikkojen kilpailukyvyn kannalta. Lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien tekemä työ turvaa yhteiskunnan ydintoiminnot. Ennaltaehkäisevän kansanterveystyön mahdollisuudet tulee niin ikään varmistaa em. ammattiryhmien työssä.

Viime vuosina tehtyjen sopimusratkaisujen myötä Lääkärijärjestöt ovat osoittaneet muiden työntekijäjärjestöjen rinnalla yhteiskuntavastuunsa hyväksymällä mm. kilpailukykyratkaisuun sisältyvän työajan pidennyksen ja lomarahojen leikkauksen.

Alkaneella neuvottelukierroksella asetelmat ovat selvät. Ostovoiman turvaava prosentuaalinen yleiskorotus Lääkärisopimuksen piirin kuuluville on edellytys työrauhan ylläpitämiseksi myös 1.2.2018 jälkeen.  

Lisätietoja:

Lääkärikartelli ry:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju p. 050-5931311 

Lääkärikartelli ry:n on Lääkäriliiton, Hammaslääkäriliiton ja Eläinlääkäriliiton perustama jäsenyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsenyhdistystensä ja niiden jäsenten edunvalvontaa tulo- ja talouspolitiikassa sekä työ-, toimi- ja virkaehtosopimuksia solmittaessa.

Kunta-alan pääsopijajärjestöjä on kolme ja Lääkärikartelli ry on pääsopijajärjestö JUKOn jäsenyhdistys.

 

Lääkärikartelli ry:llä on itsenäinen neuvotteluoikeus kunta-alan lääkärien virkaehtosopimuksesta. Neuvottelut käydään KT kuntatyönantajan kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 93 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Potilaan parhaaksi lääkärin taidoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Perusterveydenhuollon hoitotakuun vahvistamisella liikkeelle - lääkärien määrää terveyskeskuksissa lisättävä11.4.2019 09:57:42 EESTTiedote

Suomen lääkärikuntaa edustava Lääkäriliitto kehottaa tulevaa hallitusta sopimaan ohjelmassaan tarvittavan sote-uudistuksen tavoitteiden toteuttamisesta askel kerrallaan. Ensimmäisenä askeleena tulee varmistaa joustava ja nopea perusterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle pääseminen. Tämä voidaan toteuttaa vahvistamalla hoitotakuuta. Hoitotakuun vahvistamisella voidaan varmistua oikea-aikaisen hoidon nopeasta saatavuudesta, vähentää potilaiden siirtelyä tasolta toiselle sekä vahvistaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kansalaisten välillä. Kyseessä on edullisin ja vaikuttavin tapa parantaa terveydenhuoltomme merkittävintä ongelmaa nopeasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme