Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkäriliitto vetoaa kansalaisiin: ottakaa rokote – kyse ei enää ole vain koronasta

Jaa

Terveydenhuollon kuormitus on lähentymässä kriittistä rajaa sairaalahoitoa vaativien koronainfektioiden vuoksi. Sen seurauksena esimerkiksi syöpähoitojen ja sydänsairauksien hoitoja on jouduttu lykkäämään, mikä aiheuttaa perusteltua huolta niin potilaiden kuin terveydenhuollon ammattilaistenkin joukossa.

Nyt syntyvää tilannetta on vaikea korjata nopeasti, sillä lääketieteellisesti perusteltujen hoitojen lykkääminen kasvattaa jo nykyisellään aivan liian suureksi kasvanutta hoitovelkaa. Terveydenhuoltoa uhkaa ajautuminen erittäin ikävään kierteeseen.

”Lääkäriliittoon tulee jatkuvasti viestejä terveydenhuollon henkilöstön uupumisesta. Hyvää hoitoa on vaikea taata, kun jaksamisen rajat tulevat vastaan. Tilanne uhkaa muuttua kriittiseksi”, Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi sanoo.

Rokotekattavuuden kohentaminen olisi liiton mielestä tärkein keino tilanteen parantamiseksi. Se pitää saada nopeasti nykyistä korkeammalle tasolle, jotta sairaaloiden kuormituksen lisääntyminen voidaan pysäyttää ja hoitovelka kääntää laskuun.

”Laaja tutkimusnäyttö osoittaa, että rokottaminen suojaa koronainfektioilta ja erityisesti niiden vaikeilta sairaalahoitoa edellyttäviltä tautimuodoilta. Tällä hetkellä rokottamattomat ovat selkeästi yliedustettuina sairaala- ja tehohoidossa”, Rajaniemi muistuttaa.

Viranomaisten pitäisikin Lääkäriliiton mielestä entisestäänkin tehostaa viestintää rokotekattavuuden nostamiseksi. Suuret alueelliset erot kertovat siitä, että tehostamisen varaa on.

”Vetoamme kansalaisiin: ottakaa rokote. Rokottamisen hyödyt on todettu erittäin suuriksi sekä yksilö- että väestötasolla. Jokaisen olisi hyvä muistaa, että kyse ei ole vain omasta terveydestä ja suojasta koronavirusta vastaan. Kyse on yhä enemmän kaikkien sairaiden oikeudesta ja mahdollisuudesta päästä nopeasti hyvään hoitoon”, Rajaniemi sanoo.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Tuula Rajaniemi, puh. 040 542 7211, tuula.rajaniemi@laakariliitto.fi
Toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, puh. 040 4506354, kati.myllymaki@laakariliitto.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 93 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Lääkärit yhdessä potilaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Tieto Toivo Rakkaus kampanjoi tutkittuun tietoon perustuvan hoidon puolesta15.11.2021 11:33:57 EET | Tiedote

Tänään käynnistyvä Tieto Toivo Rakkaus -kampanja pyrkii lisäämään luottamusta tieteeseen ja tutkittuun tietoon perustuviin hoitomenetelmiin. Kampanja on osa Lääkäriliiton tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa. Liiton kumppaneina kampanjassa ovat Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry, Apteekkariliitto, Lääketeollisuus ry, Suomen Hammaslääkäriliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Syöpäjärjestöt ja Väestöliitto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme