Lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalvelun ruuhkaa puretaan lisähenkilöstöllä
Vastaanottojen yleiseen puhelinpalveluun saa kiireellisissä asioissa yhteyden pääosin samana päivänä, keskimäärin 3–4 tunnissa.
- Palvelua on sujuvoittanut merkittävästi alkuvuonna käyttöön otettu kiireellisyysvalinta, jonka tarkoituksenmukaisesta käytöstä saamme kiittää asiakkaitamme. Kiireellisen hoidon valintaa on käytetty harkiten: se on tehty noin 40 prosentissa tulleista puheluista, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen.
Sen sijaan kiireettömissä asioissa yleinen puhelinpalvelu on edelleen pahasti ruuhkautunut. Takaisinsoittoa joutuu odottamaan tällä hetkellä pisimmillään 1–2 viikkoa ja Mäntsälässä tätäkin pidempään.
Hoitovastaavien puhelinpalvelussa ei ole vielä käytössä kiireellisyysluokitusta. Tällä hetkellä yhteyden hoitovastaavaan saa Järvenpäässä pääosin samana päivänä, Nurmijärvellä päivän viiveellä ja Tuusulassa kahden päivän viiveellä. Hyvinkäällä ja Pornaisissa takaisinsoittoa joutuu odottamaan pisimmillään reilun viikon ja Mäntsälässä kaksi viikkoa.
Huomioitavaa on, että ruuhkanpurun aikana hoitovastaavan yhteydenottopyyntöihin voi poikkeuksellisesti vastata muukin ammattilainen.
Ruuhkia puretaan tehokkaasti lisähenkilöstöllä ja laajennetulla yhteistyöllä yksityisen palveluntuottajan kanssa
Osa yhteydenoton sujuvoittamiseksi saatu lisähenkilöstö on jo aloittanut työnsä ja loput aloittavat maaliskuun loppuun mennessä. He keskittyvät ensivaiheessa purkamaan syntyneitä jonoja. Jonojen purku on edennyt hyvin.
Mäntsälän ja Pornaisten kiireettömien lääkäripalveluiden ruuhkaa puretaan maaliskuun alusta yhteistyöllä Terveystalon kanssa. Laajennetun yhteistyön avulla saamme lisättyä Mäntsälän terveysasemalle läsnä- ja etälääkäripalveluita ja henkilöstöä Mäntsälän ja Pornaisten vastaanottojen puhelinpalveluun.
Lisäksi tavoitteemme on ottaa palvelusetelit käyttöön kevään aikana. Jatkamme myös muita toimenpiteitä palveluissa esiintyvien ruuhkien helpottamiseksi.
Kiireettömissä asioissa suosi sähköisiä palveluja
Kiireettömissä asioissa tulisi ensisijaisesti käyttää sähköisiä palvelujamme.
Omaolon avulla voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa, saada toimintaohjeita ja tarvittaessa olla yhteydessä terveydenhuollon henkilöstöön.
Yhteys hoitovastaavaan on hyvä ensisijaisesti tehdä lähettämällä viesti sähköisessä asiointipalvelussa.
Lisäksi sähköisen asioinnin avulla voi perua vastaanottoajan ja uusia reseptit Omakannassa, reseptin uusinnan voi tehdä myös apteekkikäynnin yhteydessä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Susanna PitkänenPalvelujohtaja
Puh:050 497 2651susanna.pitkanen@keusote.fiTietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusoten palvelusetelin sääntökirja on hyväksytty aluehallituksessa29.3.2023 17:39:44 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti tiistain 28.3. kokouksessaan Keusoten palvelusetelin sääntökirjan laajentamisesta ja kotihoidon myöntämisen kriteereistä.
Riippuvuuksiin erikoistunut Ridasjärven päihdehoitokeskus jatkaa toimintaansa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella29.3.2023 07:15:00 EEST | Tiedote
Keusoten päihdepalvelut vahvistuivat hyvinvointialueuudistuksen myötä, kun lähes 100-vuotias Ridasjärven päihdehoitokeskus siirtyi vuodenvaihteessa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle (Keusote). Keusote onkin ainoa hyvinvointialue, jolla on hallussaan koko päihdehoidon prosessi: avopalvelut, laitosvieroitus, laitoskuntoutus ja avokuntoutus.
Aluehallitus päätti tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja osaamistoiminnan (TKIO) lähtökohdista24.3.2023 12:12:24 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus on päättänyt kokouksessaan 21.3.23 tutkimus-, kehittämis-, innovaatio ja osaamistoiminnan (TKIO) lähtökohdista. Keusoten TKIO-ekosysteemi on yhteistyöverkosto, joka on toiminut jo kuntayhtymävuodesta 2019 alkaen.
Kutsu medialle: Ensimmäiset etulinjan terapeutit valmistuivat Keusotessa17.3.2023 08:07:09 EET | Kutsu
Elämme Keusoten mielenterveyspalveluissa historiallista aikaa: todistamme ensimmäisten niin kutsuttujen etulinjan terapeuttiemme valmistumista.
Asumisen Botti kokoaa asumiseen liittyvän tiedon helposti saataville17.3.2023 07:30:00 EET | Tiedote
Asumisen Botti on helppokäyttöinen sähköinen 24/7 itseasiointipalvelu kuntalaiselle ja ammattilaiselle, jonka tarkoituksena on vastata yleisimpiin asumiseen liittyviin kysymyksiin tai pulmatilanteisiin. Se on kehitetty palvelemaan kuntalaisia, ja soveltuu hyvin myös ammattilaisten työvälineeksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme