Suomen Apteekkariliitto

Lääketoimitukset lähiapteekista kotiovelle pian parissa tunnissa

Jaa

Ensi keväänä lääkkeet saa lähiapteekista kotiovelle jopa parissa tunnissa. Apteekkariliitto testaa pikakuljetuspalvelua marras-joulukuussa kotimaisen kasvuyrityksen kanssa.

Kuva: Apteekkariliitto / Katja Lösönen
Kuva: Apteekkariliitto / Katja Lösönen

Pikakuljetukset ovat osa apteekkien digitaalisten palveluiden kehittämistä.

– Useimmat apteekit ovat tähänkin asti tarjonneet kotiinkuljetuspalveluita, mutta ensi vuonna kotiinkuljetukset tulevat yhä useammalle asiakkaalle näkyväksi, kertoo Apteekkariliiton hankepäällikkö Iiro Salonen.

Kotiinkuljetukset verkosta kotiovelle hoituvat 1-4 tunnissa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Palvelu käynnistyy keväällä suurimmissa kaupungeissa.

Apteekkariliiton kumppanina pikakuljetuksista vastaa kotimainen kasvuyritys sekä paikalliset kuljetusyrittäjät, jotka koulutetaan lääkekuljetuksiin. Lääkkeiden laadusta huolehditaan vaatimusten mukaisesti ja toimitusten perillemeno varmistetaan. Paketteja ei esimerkiksi jätetä postilaatikoihin, vaan ne luovutetaan tilaajalle henkilökohtaisesti.

Lääkkeitä on voinut tilata suomalaisista verkkoapteekeista kotiin jo usean vuoden ajan. Suomessa on tällä hetkellä toistasataa verkkoapteekkia, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

– Kotiinkuljetuksia tarjotaan yhä enemmän eri toimialoilla. Tuoreen kyselymme mukaan lääkkeiden kotiinkuljetukset nähdään kasvavassa määrin toivottuna apteekkipalveluna, Salonen kertoo.

Oman lähiapteekin tarjoamat nopeat kotiinkuljetukset ja noutoautomaatit, joita on jo useilla kymmenillä apteekeilla, laajentavat lääkkeiden saatavuutta ja helpottavat apteekkiasiointia.

– Haluamme uudistua asiakkaiden tarpeiden mukaan, Salonen summaa.

Lailliset verkkoapteekit löytyvät osoitteesta www.apteekki.fi.

Lisätietoja: hankepäällikkö Iiro Salonen, p. 041 436 1517, iiro.salonen@apteekkariliitto.fi

Apteekkiaiheisia julkaisuvapaita kuvituskuvia tiedotusvälineille kuvapankissamme: www.apteekkariliitto.fi > media > kuvapankki ja STT Info -uutishuoneessamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Apteekkariliitto / Katja Lösönen
Kuva: Apteekkariliitto / Katja Lösönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Apteekkariliitto
Suomen Apteekkariliitto
Pieni Roobertinkatu 14
00120 HELSINKI

010 6801 400, info@apteekkariliitto.fihttp://www.apteekkariliitto.fi

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Apteekkariliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme