Yliopiston Apteekki

Lääkkeiden reaaliaikaiset saatavuustiedot verkossa ya.fi

Jaa

Kuluttajat ja terveydenhuollon ammattilaiset kaipaavat yhä useammin tietoja lääkkeiden saatavuudesta. Lääkkeiden reaaliaikaiset saatavuustiedot Yliopiston Apteekin toimipisteistä ja verkkoapteekista voi tarkistaa osoitteesta ya.fi.

Lääkkeiden saatavuuteen liittyviä kysymyksiä on tänä vuonna tullut Yliopiston Apteekkeihin sekä valtakunnalliseen puhelin- ja chat-palveluun noin kolmannes enemmän kuin viime vuosina.

Yliopiston Apteekin verkkoapteekissa ya.fi kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot ovat nähtävissä reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti. Liikennevalomerkinnät kertovat, onko lääkettä runsaasti, jonkin verran vai onko se tilapäisesti lopussa.

-       Yliopiston Apteekki haluaa tukea lääkehoitojen onnistumista. Olemme tuoneet saatavuustiedot avoimesti nähtäville asiakkaita ja terveydenhuollon ammattilaisia varten, proviisori, laatupäällikkö Paula Hägg painottaa.

Jos asiakkaan tarvitsemaa lääkettä ei ole saatavilla, asiakkaalle toimitetaan toinen vastaava lääke. Mikäli vastaavaa valmistetta ei ole, tarvitaan lääkäriltä uusi lääkemääräys lääkehoidon jatkamiseksi.

-       Olisi tärkeää saada lääkäreille tieto saatavuudesta reseptinkirjoitusjärjestelmään. Tällä tavoin koko lääkehoitoketju toimisi sujuvasti ja turvattaisiin paremmin asiakkaan lääkehoidon jatkuvuus, Paula Hägg painottaa.

-       Tuomme vuoden loppuun mennessä verkkoapteekkiin ya.fi uuden palvelun, jossa asiakas saa viestin, kun hänen tarvitsemansa lääkettä on saatavuuskatkoksen jälkeen taas saatavilla Yliopiston Apteekeissa.

Verkkoapteekissa ya.fi on yhteensä 16 000 tuotetta, joista noin puolet on resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Verkkoapteekin ya.fi-chatissa farmaseutit palvelevat asiakkaita joka päivä klo 7-24.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka palveluksessa työskentelee 1000 henkilöä Suomessa. Tuottomme käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Palvelemme valtakunnallisesti kuluttajia sekä yli tuhatta terveydenhuollon yksikköä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Asiakaskokemuksemme on palkittu Suomen kolmen parhaan joukossa vuosina 2018 ja 2019. Apteekkejamme on Suomessa 13 paikkakunnalla ja verkossa ya.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme