Yliopiston Apteekki

Lääkkeiden reaaliaikaiset saatavuustiedot verkossa ya.fi

Jaa

Kuluttajat ja terveydenhuollon ammattilaiset kaipaavat yhä useammin tietoja lääkkeiden saatavuudesta. Lääkkeiden reaaliaikaiset saatavuustiedot Yliopiston Apteekin toimipisteistä ja verkkoapteekista voi tarkistaa osoitteesta ya.fi.

Lääkkeiden saatavuuteen liittyviä kysymyksiä on tänä vuonna tullut Yliopiston Apteekkeihin sekä valtakunnalliseen puhelin- ja chat-palveluun noin kolmannes enemmän kuin viime vuosina.

Yliopiston Apteekin verkkoapteekissa ya.fi kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot ovat nähtävissä reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti. Liikennevalomerkinnät kertovat, onko lääkettä runsaasti, jonkin verran vai onko se tilapäisesti lopussa.

-       Yliopiston Apteekki haluaa tukea lääkehoitojen onnistumista. Olemme tuoneet saatavuustiedot avoimesti nähtäville asiakkaita ja terveydenhuollon ammattilaisia varten, proviisori, laatupäällikkö Paula Hägg painottaa.

Jos asiakkaan tarvitsemaa lääkettä ei ole saatavilla, asiakkaalle toimitetaan toinen vastaava lääke. Mikäli vastaavaa valmistetta ei ole, tarvitaan lääkäriltä uusi lääkemääräys lääkehoidon jatkamiseksi.

-       Olisi tärkeää saada lääkäreille tieto saatavuudesta reseptinkirjoitusjärjestelmään. Tällä tavoin koko lääkehoitoketju toimisi sujuvasti ja turvattaisiin paremmin asiakkaan lääkehoidon jatkuvuus, Paula Hägg painottaa.

-       Tuomme vuoden loppuun mennessä verkkoapteekkiin ya.fi uuden palvelun, jossa asiakas saa viestin, kun hänen tarvitsemansa lääkettä on saatavuuskatkoksen jälkeen taas saatavilla Yliopiston Apteekeissa.

Verkkoapteekissa ya.fi on yhteensä 16 000 tuotetta, joista noin puolet on resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Verkkoapteekin ya.fi-chatissa farmaseutit palvelevat asiakkaita joka päivä klo 7-24.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekin oma tuotesarja täydentyy lasten kirurgisella suu-nenäsuojaimella17.12.2020 10:00:00 EETTiedote

Yliopiston Apteekin oma YA-tuotesarja täydentyy joulukuussa lasten kirurgisella suu-nenäsuojaimella. Kertakäyttöinen suojain on suunnattu 6–14-vuotiaille lapsille. – Olemme iloisia, että pystymme vastaamaan kasvaneeseen kysyntään nopealla aikataululla etenkin nyt koronan leviämisvaiheessa. Saamme markkinoille laadukkaan ja käyttömukavan tuotteen, joka istuu lasten kasvoille paremmin kuin perinteiset, aikuisten käyttöön suunnitellut suu-nenäsuojaimet, tuotepäällikkö Hanna Nikula sanoo. Tuotteen käyttömukavuutta lisäävät pehmeät, elastiset korvalenkit ja matala hengitysvastus. YA-tuotesarjan aikuisten täysvalkoisesta versiosta poiketen lasten versio on väriltään sinivalkoinen, mikä helpottaa käyttöä ja suu-nenäsuojaimen oikeaoppista asettamista kasvoille. Lasten suu-nenäsuojaimen sininen puoli asetetaan kasvoista ulospäin. Myös nenävahvike ohjaa suojaimen laskokset suuntautumaan oikealla tavalla alaspäin. Pakkaus sisältää käyttö- ja pukemisohjeet. YA Lasten kirurginen suu-nenäsuojain 25

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan rationaalisen lääkehoidon ja riskienhallinnan tutkimukseen29.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Sonja Kalliolle. Kallio tutkii avohuollon apteekkien osallistumista lääkitysriskien hallintaan ja iäkkäiden lääkkeiden käytön järkeistämiseen yhdessä muun terveydenhuollon kanssa. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki haluaa edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme