Laattapiste

Laattapiste lanseeraa ensimmäisen hiilineutraalin laattasarjan

Jaa

Laattapiste tuo markkinoille laattasarjan, jonka valmistuksesta aiheutuneet hiilipäästöt on hyvitetty kokonaan. Sarja täydentää yrityksen jo entuudestaan laajaa hiilineutraalien pintamateriaalien valikoimaa. – Rakennusten koko elinkaaren ilmastopäästöistä lähes 30 % syntyy materiaalivalinnoista. Tavoitteenamme on luoda tiloja, joissa on huomennakin hyvä olla, tuoteryhmäpäällikkö Kirsi Lundahl Laattapisteeltä sanoo.

Vihreät arvot ovat nousseet Laattapisteelle vuosi vuodelta tärkeämmiksi, ja yritys hakee jatkuvasti keinoja tehdä asiat ekologisemmin. Ekologisuus näkyy entistä enemmän myös tuotevalikoimassa, johon kuuluu nyt ensimmäinen hiilineutraali laattasarja.

– Suositussa LPC P21 -klassikkosarjassa on liki 2 000 eri vaihtoehtoa, joissa on sopivat tuotteet kodin tiloista aina kovaa rasituksen kestämistä vaativiin julkisiin kohteisiin saakka. Hyvitämme* Suomessa saman määrän hiilidioksidipäästöjä, mitä laattojen valmistuksesta syntyy, Lundahl kertoo.

Keraamiset laatat ovat uusin lisäys yrityksen jo ennestään laajaan hiilineutraaleiden pintamateriaalien valikoimaan. Laattapisteen yksinoikeudella Suomessa edustama, hiilineutraaleita tekstiili- ja vinyylilaattoja valmistava Interface lukeutuu maailman ekologisimpiin yrityksiin. Interface on tehnyt vuosikymmeniä uraauurtavaa työtä ympäristön, kestävän kehityksen, eettisyyden sekä paremman sisäilman hyväksi.

– Interfacen kierrätysmateriaaleista valmistetut tekstiili- ja vinyylilaatat ovat hiilineutraaleita koko laskennallisen elinkaarensa ajan ja voidaan kierrättää täysin, tuotepäällikkö Iiris Keinänen Laattapisteeltä sanoo.


*LPC P21 -sarjan laatat kompensoidaan hiilineutraaleiksi Ilmastoapu Oy:n kautta. Kohde: WWF:n Gold Standard -sertifioitu Süloğlu Wind Power Plant -tuulivoimahanke Turkissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Iiris Keinänen, tuotepäällikkö, Laattapiste
p. 040 506 0720, iiris.keinanen@laattapiste.fi

Kirsi Lundahl, tuoteryhmäpäällikkö, Laattapiste
p. 040 516 8120, kirsi.lundahl@laattapiste.fi

Kuvapyynnöt: markkinointi@laattapiste.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Laattapiste on vuonna 1979 perustettu moderni perheyritys, jonka tarina juontaa juurensa Helsingin Ruoholahdessa sijainneesta pienestä laattamyymälästä. Yli 40 vuoden aikana olemme kasvaneet Suomen johtavaksi pintamateriaalien, kiinnitys-, tasoitus-, oikaisu- ja vedeneristysratkaisuiden sekä kylpyhuonekokonaisuuksien toimittajaksi. Palvelemme 160 hengen voimin niin yksityis- kuin ammattiasiakkaitakin kautta maan, ja liikevaihtomme on 41 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laattapiste

Suuri, suurempi, jätti – Laattapisteen uutuuslaatoissa leikitellään koolla, pinnoilla ja materiaalilla13.6.2018 11:47:09 EESTTiedote

Laattapisteen uutuuslaatat yllättävät paitsi koollaan ja erikoispinnoillaan myös materiaalillaan: perinteisten keraamisten laattojen rinnalle ovat tulleet yksinoikeudella Interfacen ekologiset tekstiililaatat. – Runsas kierrätysmateriaalien käyttö, täysin hiilineutraali tuotantolaitos sekä lukuisat kestävän kehityksen hankkeet tekevät Interfacesta ainutlaatuisen tekstiililaattavalmistajan, tuotepäällikkö Mervi Kuula kertoo.

Hovioikeus: TM Rakennusmaailman vedeneristevertailu virheellinen15.9.2016 14:23:04 EESTTiedote

TM Rakennusmaailma julkaisi vuonna 2010 tuotetestin, jonka mukaan Laattapisteen maahantuoma Mapegum WPS -vedeneristysmassa ei pitäisi vettä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi jo helmikuussa 2015 antamassa päätöksessään vertailun harhaanjohtavaksi, eikä Helsingin hovioikeus nähnyt syytä muuttaa ratkaisua. - Hovioikeuden ratkaisu on ainoa oikea. Nyt pääsemme viimein kääntämään lehteä, Laattapisteen toimitusjohtaja Tommi Haru toteaa.

Laattapiste jatkaa kasvuaan ja ostaa Projektimaton22.6.2016 09:28:57 EESTTiedote

Laattapiste on hankkinut omistukseensa laadukkaita tekstiili- ja vinyylimattoja maahantuovan Projektimatto Oy:n. Kaupan myötä koko Projektimaton henkilökunta siirtyy Laattapisteen toimitiloihin Vantaalle. - Strategiamme on kasvaa sekä orgaanisesti että yrityksiä ostamalla. Perheomisteisen Projektimaton arvot ja toimintamalli sopivat erinomaisesti yksiin kanssamme, Laattapisteen toimitusjohtaja Tommi Haru toteaa.

Puu, rustiikkisuus ja värit vuoden 2016 laattatrendejä7.3.2016 10:58:38 EETTiedote

Eläväinen puu, rouhea betoni, rustiikkiset pinnat ja herkulliset värit – siinä tiivistettynä tämän vuoden suurimmat laattatrendit. Kuten muodissakin, suuntaukset ja vaikutteet valuvat Suomeen etupäässä Keski- ja Etelä-Euroopasta. – Muu Eurooppa on Suomea huimasti edellä laatoilla sisustamisessa. Meillä laattoja käytetään pääasiassa kylppärissä, vaikka laatat sopivat kaikkiin kodin tiloihin, tuotepäällikkö Kirsi Lundahl Laattapisteeltä sanoo.