Laatukeskus

Laatukeskuksen työvoimakoulutus Kanta-Hämeessä on täsmävastaus akateemiseen kohtaanto-ongelmaan

Jaa

Laatukeskus on räätälöinyt kehittämis- ja laatuasiantuntijan tehtäviin valmentavan RekryKoulutuksen. Koulutus on täsmävastaus korkeasti koulutettujen osaajien ja heitä etsivien organisaatioiden kohtaanto-ongelmaan. Koulutus järjestetään yhteistyössä Hämeen ELY- ja TE-toimiston kanssa.

Pandemia-aika on kiihdyttänyt työelämän muutosten tahtia. Moni ala on joutunut poikkeusolojen sietämisen lisäksi käymään läpi myös liiketoiminnan jatkuvuuteen liittyviä haasteita. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia työvoimaa hakeneista toimipaikoista on kokenut haasteita rekrytoinnissa viime vuonna.[1] Ratkaisut toiminnan kestävään ja vastuulliseen kehittämiseen ovat tervetulleita.

Laatukeskus järjestää yhteistyössä Hämeen ELY- ja TE-toimiston kanssa kehittämis- ja laatuasiantuntijan RekryKoulutuksen. Koulutus toteutetaan syksyllä 2021 ja on tarkoitettu korkeakoulutetuille työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille.

– Kanta-Hämeen alueen yrityksillä on erinomainen mahdollisuus tarjota työssäoppimispaikka ja rekrytoida sen jälkeen juuri koulutettu osaava kollega kehittämään organisaatiotaan, kertoo Laatukeskuksen asiakkuusjohtaja Leena Huotari.

– RekryKoulutus on erinomainen tapa kouluttaa osaaja yrityksen palvelukseen. Tämä korostuu aikoina, jolloin rekrytointi on entistä haasteellisempaa. Varsinkin jos tehtävänkuva on uusi, työnantaja ja rekrytoiva pystyvät yhdessä rakentamaan yritykseen sopivan tehtäväkokonaisuuden. Samalla rekrytoitava oppii koulutuksessa koko ajan uutta ja vahvistaa näin aiempaa osaamistaan. Hän tuo uutta osaamista yritykseen. RekryKoulutus on erittäin vähäriskinen ja kustannustehokas tapa yritykselle rekrytoida, toteaa Hämeen TE-toimiston kasvupalveluiden asiantuntija Jari Lartama.

Ensikokeilusta vakuuttavat tulokset

Vastaavantyyppinen koulutus järjestettiin syksyllä 2020 Pohjois-Savossa. Tulokset olivat vakuuttavia.

– Kuusi seitsemästä koulutettavasta työllistyi. Räätälöidyn koulutuksen onnistumista tukivat alueen yritykset, jotka tarjosivat osallistujille työssä oppimisen mahdollisuuden, sanoo Huotari.

Pohjois-Savon koulutuksessa mukana ollut kuopiolainen elintarviketurvallisuuden innovaatioyritys Biosafe Oy jakaa Huotarin kokemuksen:

­– Kasvuyritykselle työvoimakoulutus on erinomainen ja moderni tapa löytää huipputyyppejä ja auttaa heitä kehittymään avaintehtäviin, hallituksen puheenjohtaja Petri Pietikäinen kertoo.

Koulutuskonsepti vastaa aidosti työelämän haasteisiin

Kehittämis- ja laatuasiantuntijan koulutus on toimialariippumaton, joten sen suorittanut henkilö voi toimia yhtä hyvin asiantuntijaorganisaatiossa kuin tuotannollisessa yrityksessä esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa, palvelusektorilla, julkisella sektorilla tai sosiaali- ja terveysalan tehtävissä.

Monipuolinen arjen työhön pureutuva kehittämis- ja laatuosaaminen on pitkäaikaisen kilpailukyvyn edellytys. Laatuajattelun kasvu näkyy työelämän lisäksi kuluttamisessa: vaatimustaso on kasvussa. Menestyvälle toiminnalle on keskeistä, että organisaatio pitää osaamisen perustukset kunnossa.

– Laatukeskus on kouluttanut vuosien varrella noin 2000 laatu- ja kehitysasioiden osaajaa suomalaisiin organisaatioihin. RekryKoulutus valmistaa tulevaisuuden haasteiden kohtaamiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen. Jokainen organisaatio tarvitsee osaavan kantahenkilöstönsä lisäksi uusia osaajia jatkuvuuden varmistamiseksi. Näin toimintaa on helpompi jatkaa myös haastavina aikoina. Laatu syntyy kaikesta siitä, mitä organisaatiossa tehdään ja miten tehdään, Huotari summaa.

[1] https://tem.fi/-/tem-analyysi-tyovoiman-hankinnasta-vuonna-2020-eniten-rekrytointiongelmia-sosiaali-ja-terveysaloilla

Lisätiedot:

Asiakkuusjohtaja Leena Huotari, puh. 050 5513 663, leena.huotari@laatukeskus.fi

Hämeen TE-toimisto, Jari Lartama 0295 041 657, jari.lartama@te-toimisto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Laatukeskus
Laatukeskus
Keilaranta 8
02150 Espoo

https://www.laatukeskus.fi/

Laatukeskus Excellence Finland Oy

Menestyvän Suomen kilpailukyky rakennetaan kestävälle pohjalle. Tämä vaatii suomalaisten organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvaa kehittämistä. Laatukeskus tuo tähän työhön käytännöllisiä työkaluja ja osaamisen kehittämistä.  

Suomen Laatuyhdistys ry

Laatukeskus Excellence Finland Oy on Suomen Laatuyhdistys ry:n liiketoimintayhtiö. Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Tavoitteemme on menestyvä Suomi, joka perustuu siihen, että Suomessa on jatkuvasti kasvava määrä johtamistaan ja toimintaansa pitkäjänteisesti kehittäviä organisaatioita.

Yhdistyksen jäseninä on noin 450 suomalaista yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiota ja sen toiminnassa on mukana tuhansia liiketoiminnan kehittäjiä ja vaikuttajia. Laatuyhdistys on järjestänyt EFQM-mallin pohjalta Suomen laatupalkinto -arviointia vuodesta 1991 lähtien. Vuonna 2021 palkitaan ensimmäistä kertaa EFQM-mallilla arvioidut kiertotalouden parhaat organisaatiot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laatukeskus

Suomen laatupalkinto 2020 Nordea Lifelle – innovaatiopalkinnot PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle12.11.2020 19:00:00 EET | Tiedote

Suomen Laatuyhdistys jakoi ulkoiseen arviointiin perustuvan Suomen laatupalkinnon jo 25. kerran ja se myönnettiin tänä vuonna Nordea Henkivakuutus Suomelle (Nordea Life). Yhtiö sai erinomaiset pisteet kansainväliseen EFQM-malliin perustuvan kriteeristön mukaisessa arvioinnissa. Samassa yhteydessä jaettiin Quality Innovation Award -palkinnot vuoden parhaista palvelu- ja tuoteinnovaatioista PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme