Laatukeskus

Laatukeskus vie kiertotalousosaamista kansainväliseen johtamisjärjestelmään – Advisory Boardissa Suomen kärkinimiä

Jaa

Laatukeskus rakentaa kiertotalouden arviointimallin kansainväliseen EFQM-järjestelmään. Advisory Boardiin on kutsuttu ryhmä johtavia kiertotalouden osaajia. Ryhmä tuo näkemystä yhteiskunnan eri osa-alueilta kymmenissä maissa käyttöön tulevaan malliin.

Juha Ylä-Autio (vas.) ja Petri Lehtipuu ja muut Advisory Boardin jäsenet virtuaalisesti
Juha Ylä-Autio (vas.) ja Petri Lehtipuu ja muut Advisory Boardin jäsenet virtuaalisesti

Kiertotalous on Laatukeskuksen uuden strategian kulmakiviä. Suomessa ollaan toiminnan edelläkävijöitä ja luottoa suomalaiseen kiertotalouden osaamiseen kuvaa, että Laatukeskus sai viime vuonna vastuulleen kiertotalouden sisällyttämisen ja arviointikriteeristön luomisen osaksi kansainvälistä EFQM-suorituskyky- ja johtamismallia. Mallilla tullaan arvioimaan yritysten ja organisaatioiden kiertotalousvalmiuksia sekä se tulee auttamaan organisaatioita arvioimaan omaa kiertotalouttaan osana strategista johtamistaan. Itse EFQM-suorituskykymittaristo on käytössä laajalti ympäri Eurooppaa tuhansissa yrityksissä.

Laatukeskus on nimittänyt työtä tukemaan Advisory Boardin, johon kuuluvat Kari Herlevi Sitrasta, Sari Tasa Työ- ja elinkeinoministeriöstä, Marika Ollaranta Business Finlandista, Otto Lehtipuu Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:stä, Leena Aarikka-Stenroos CICAT2025 -tutkimushankkeesta Suomen Akatemian rahoittamana, Tommi Grönholm Insinööriliitosta, Paula Eskola Motivasta, Nina Westerberg Picadeli Finland Oy:stä sekä Sari Kuvaja T-Mediasta. Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio kuuluu myös ryhmään.

– Halusimme kutsua projektiin parhaita kotimaisia asiantuntijoita. Jokainen on syventynyt pitkään kiertotalouden tai liiketoiminnan eri osa-alueisiin ja uusi ryhmä tuo valtavasti osaamista yhteen. Pääyhteistyökumppanimme kiertotalouden liiketoimintaosaamisen kehittämisessä on Sitra, jonka työ kiertotalouden ympärillä kotimaassa ja ulkomailla on ollut monitahoista ja uraauurtavaa, Juha Ylä-Autio toteaa.

Kriteeristö eli ”linssi” esitellään syksyn 2020 aikana ja sitä pilotoidaan lukuisissa organisaatioissa ja yrityksissä Suomessa ja muualla Euroopassa ennen julkaisua.

– Advisory Boardin kokoonpanon tavoitteena on tukea ja varmistaa laaja-alaisen näkemyksen luomista kiertotalousosioon, jotta se vastaa johtamisjärjestelmän kansainvälisiä vaatimuksia, Ylä-Autio sanoo.

Lisätietoja:

Juha Ylä-Autio, toimitusjohtaja, Laatukeskus, 040 752 3312, juha.yla-autio@laatukeskus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juha Ylä-Autio (vas.) ja Petri Lehtipuu ja muut Advisory Boardin jäsenet virtuaalisesti
Juha Ylä-Autio (vas.) ja Petri Lehtipuu ja muut Advisory Boardin jäsenet virtuaalisesti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Laatukeskus
Laatukeskus
Keilaranta 8
02150 Espoo

https://www.laatukeskus.fi/

Laatukeskus Excellence Finland Oy

 

Menestyvän Suomen kilpailukyky rakennetaan kestävälle pohjalle. Tämä vaatii suomalaisten organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvaa kehittämistä. Laatukeskus tuo tähän työhön käytännöllisiä työkaluja ja osaamisen kehittämistä.  

 

Suomen Laatuyhdistys ry

Laatukeskus Excellence Finland Oy on Suomen Laatuyhdistys ry:n liiketoimintayhtiö. Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Kansallinen tavoitteemme on menestyvä Suomi, joka perustuu mm. siihen, että Suomessa on jatkuvasti kasvava määrä johtamistaan ja toimintaansa pitkäjänteisesti kehittäviä organisaatioita.

Yhdistyksen jäseninä on noin 450 suomalaista yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiota ja sen toiminnassa on mukana tuhansia liiketoiminnan kehittäjiä ja vaikuttajia. Laatuyhdistys on järjestänyt EFQM-mallin pohjalta Suomen laatupalkinto -arviointia vuodesta 1991 lähtien sekä vuodesta 2011 alkaen suureksi kansainväliseksi kilpailuksi kasvanutta Quality Innovation Award -kilpailua. Vuodesta 2021 alkaen on jaettu kiertotalouspalkintoa organisaatioille, jotka ovat saavuttaneet parhaimman tason kiertotalousarvioinnissaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laatukeskus

Suomen laatupalkinto 2020 Nordea Lifelle – innovaatiopalkinnot PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle12.11.2020 19:00:00 EET | Tiedote

Suomen Laatuyhdistys jakoi ulkoiseen arviointiin perustuvan Suomen laatupalkinnon jo 25. kerran ja se myönnettiin tänä vuonna Nordea Henkivakuutus Suomelle (Nordea Life). Yhtiö sai erinomaiset pisteet kansainväliseen EFQM-malliin perustuvan kriteeristön mukaisessa arvioinnissa. Samassa yhteydessä jaettiin Quality Innovation Award -palkinnot vuoden parhaista palvelu- ja tuoteinnovaatioista PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme