Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lähde museon järjestämälle syysretkelle Pietarsaareen

Jaa

Vaasan kaupungin museot järjestää lauantaina 17.9.2022 syysretken Pietarsaareen, jonka kulttuurikohteista vieraillaan Strengbergin tupakkamuseossa sekä Nanoqin arktisessa museossa. Retkelle myydään lippuja Visit Vaasan verkkokaupassa.

Syysretkellä Pietarsaaressa tutustutaan oppaan johdolla Strengbergin tehtaan alueella sijaitsevaan Tupakkamuseoon. Lisäksi vieraillaan Nanoqin arktisessa museossa, jossa voi tutustua arktiseen luontoon ja elämään. Museossa voi tutustua jännittäviin tarinoihin kuuluisista Pohjois- ja Etelänavalle suunnanneista retkikunnista. Retkeen sisältyy lounas ravintola Strandiksessa.

Alueellisena vastuumuseona Vaasan kaupungin museot tahtoo tutustuttaa vaasalaisia laajemmin Pohjanmaan kulttuurikohteisiin.

–Retki on suunniteltu niin, että paikan päällä voi kohdata arktista luontoa, idyllistä puutarhaa ja historiaa nykyhetkessä, kertoo aluetaideamanuenssi Silvia Rinne.

Lippuja voi ostaa 16.9. mennessä Visit Vaasan verkkokaupasta.

Ohjelmassa 17.9.

  • 9.30 Lähtö Maaherrantalon edestä (Koulukatu 2, Pohjanmaan museon vieressä). Huom! Saapuminen paikalle 15 min. ennen lähtöä!
  • 11.00–12.00 Strengbergin tupakkamuseo (opastettu kierros n. tunti)
  • 12.15-13:45 Lounas Ravintola Strandis
  • 14.00 Bussiin
  • 14.30–16.00 Arktinen Museo Nanoq (opastettu kierros n tunti; puoli tuntia vapaa oleskelua museon alueella)
  • 16.00 Kahvi ja pulla museon kahvilassa
  • 16.45 Lähtö Vaasaan
  • 18.15 Saapuminen Vaasaan (Koulukatu 2)

Retkelle mahtuu mukaan 48 henkilöä. Retken hinta on 45€/aikuinen, 40€/työtön, eläkeläinen, opiskelija ja varushenkilö ja 25€ alle 12-vuotias lapsi (alle 2-vuotiaat maksutta). Hintoihin sisältyy pääsymaksut, opastukset, lounas ja kahvi.

Vaasan kaupungin museot pidättää oikeudet muutoksiin ohjelmassa. Retkeä on ollut tukemassa Pohjanmaan museon historiallinen yhdistys.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

aluetaideamanuenssi Silvia Rinne, Vaasan kaupungin museot, p. 040 621 3046, silvia.rinne@vaasa.fi

museopedagogi Liisa Palomäki, Vaasan kaupungin museot, p. 040 357 9714, liisa.palomaki@vaasa.fi

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme