EHYT

Lahden Elokolo taas auki - Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Jaa

Lahden Elokolo avautuu uusituissa tiloissa Vuorikatu 14:ssä maanantaina 5.helmikuuta. Toiminta on ollut tauolla kaksi kuukautta remontin vuoksi. Elokolo on Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ylläpitämä päihteetön kohtaamispaikka, johon ovat tervetulleita kaikki.

”On hienoa, että saimme uudet suuremmat ja esteettömät tilat, joista voivat hyötyä myös muut järjestöt ja ryhmät. Ja olemme ihan keskustassa, jossa ihmiset liikkuvat”, aluetyöntekijä Jukka Suomilammi sanoo.

Kohtaamispaikkaa pyöritetään ammattilaisten ja vapaaehtoisten voimin. Lahden Elokolossa on käynyt viikoittain noin 150 henkeä.

”Elokolossa käyvät ne, joilla on päivisin aikaa. Kaikki ovat tervetulleita elämäntilanteestaan riippumatta”, Suomilammi sanoo.

Elokolossa tarjoillaan päivittäin aamupuuro ja -kahvi sekä lounas tiistaisin ja torstaisin kello 10­-12. Keskiviikkoisin jaetaan yritysten lahjoittamia elintarvikkeita kello 10-13.

”Eniten väkeä käy päivinä, jolloin jaetaan elintarvikkeita. Jaamme myös pari kertaa vuodessa EU:n ruoka-apua vähävaraisille”, Suomilammi sanoo.

Elokolossa voi lisäksi keskustella työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa, lukea päivän lehtiä, käyttää kahta tietokonetta tai etsiä luettavaa kierrätyskirjastosta.

Uudet ryhmätilat palvelevat myös muita

Lahden Elokolossa järjestetään erilaisia teematilaisuuksia, tapahtumia ja retkiä. Alkoholin käytön itsehallinnasta kiinnostuneille pidetään Cafe Taitolaji -iltoja. Lisäksi Elokolossa kokoontuvat erilaiset ryhmät ja yhdistykset, esimerkiksi Pelirajat´on -vertaisryhmät peliongelmaisille ja Lahden A-Killan ryhmät.

”Nyt meillä on entistä isommat ryhmätilat, joten voimme palvella entistä paremmin myös muita tilojen puutteesta kärsiviä”, Suomilammi sanoo.

Lahden Elokolon yhteydessä toimii myös EHYT ry:n Etelä-Suomen aluetoimisto.

Elokoloja myös Helsingissä, Hyvinkäällä, Turussa, Tampereella ja Pirkkalassa. EHYT ylläpitää jäsenjärjestöjensä ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa yhteensä noin 30 päihteetöntä kohtaamispaikkaa eri puolilla Suomea. 

Olet tervetullut tutustumaan Lahden Elokolon uusiin tiloihin ja toimintaan ensi viikolla tai avajaistilaisuuteen 13.helmikuuta kello 10-15!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluetyöntekijä Jukka Suomilammi, EHYT ry, puh. 0400 252 511 tai jukka.suomilammi@ehyt.fi

Aluekoordinaattori Elisa Aarnio, EHYT ry, Lahden aluetoimisto, puh. 050 571 0480 elisa.aarnio@ehyt.fi

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Selvitys: Kasvattajat tarvitsevat enemmän tietoa nuuskasta ja nuuskakulttuurista 15.1.2019 10:00Tiedote

Nuorten nuuskan käyttö on 2010-luvulla tasaisesti lisääntynyt. Kasvattajien pitäisi olla nykyistä tietoisempia nuuskasta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, jotta he voisivat puuttua asiaan, todetaan tuoreessa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n teettämässä Nuoret ja nuuska -selvityksessä. Se julkistetaan tiistaina 15.1. Helsingissä. Tilaisuudessa esitellään myös Syöpäjärjestöjen selvitystä Nuuska urheilun toimintaympäristössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme