Ilmastoinfo HSY

#lähdinkäveleen - mikä saa sut lähtemään kävelemään?

Jaa

Pääkaupunkiseudulla noin puolet lyhyistä, yhden-kahden kilometrin matkoista kuljetaan autolla. Valtaosa näistä matkoista voitaisiin tehdä kävellen, siksi HSY:n Ilmastoinfo kannustaa sinua lähtemään kävelemään. Autoilusta siirtyminen kävelyyn ja pyöräilyyn vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä, parantaa ilmanlaatua, vähentää melua sekä lisää ympäristön viihtyisyyttä ja liikenteen turvallisuutta. Miksi sinä lähdet kävelemään? Kerro syysi Instagramissa tunnisteella #lähdinkäveleen.

HSY:n Ilmastoinfon kampanjassa kannustetaan ihmisiä kävelemään, sillä kävely on hyvää arkiliikuntaa ja ekologinen liikkumismuoto. Pyöräillen ja kävellen saavutetaan kuin huomaamatta valtaosa päivän liikkumisen tarpeesta. Tavoitteena on, että kävely vakiintuu pääkaupunkiseudulla asuvien lyhyiden arkimatkojen, virkistäytymisen sekä kuntoilun muodoksi. Perheen aikuisten esimerkki liikkumistavoissa tukee lapsen liikkumista ja nuorena opitut aktiivisen kulkemisen taidot ja tavat ennakoivat aikuisiän käyttäytymistä.

Liikenne- ja viestintäministeriön Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa sekä Kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa kävelyn ja pyöräilyn tavoitteeksi on asetettu 30 % matkamäärien kasvu vuoteen 2030 mennessä, se tarkoittaisi noin 450 miljoonaa uutta kävely- ja pyöräilymatkaa vuonna 2030.  

-  Kävely on arjen lyhyillä matkoilla aivan ykköskulkutapa ja valinta, joka tuottaa sekä terveys että ympäristöhyötyjä - ja usein vieläpä iloa itse kulkijalle. Poikkeusaikana kävely on lisääntynyt ja meidän tavoitteena on juurruttaa kävelybuumi pysyväksi ilmiöksi, toteaa ylitarkastaja Taina Saarinen Traficomista.

Miksi sinä lähdet kävelemään?

#lähdinkäveleen -kampanjassa on mukana Instagram-vaikuttajia, jotka järjestävät Instagram-livessä yhteiskävelyjä ja kertovat mikä heidät saa kävelemään.

- Kaupunkilaisia innostetaan kävelemään ja jakamamaan syitä kävelyynsä, kertoo Ilmastoinfon viestintäasiantuntija Kirsi-Leena Helle ja jatkaa: Kävelemään lähtemisen syitä on yhtä monta kuin kävelijöitäkin. Lähdetkö sinä kävelemään ystävän pyytämänä, kauniin sään inspiroimana vai koska haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi?

Kerro, kuvaa ja jaa kävelytarinasi Instagramissa, miksi #lähdinkäveleen. Ilmastoinfon järjestämän kampanjan aikana (27.4. – 23.5.2021) tunnistetta #lähdinkäveleen käyttäneiden kesken arvotaan Tentsile Experience EcoCamp -yöpyminen Helsingin Vallisaaressa.

***

HSY:n Ilmastoinfo sai alkuvuodesta 2021 Traficomilta hankeavustusta hakemukselleen jonka työnimenä oli ”Dallaus for Dummies”. Hankkeen nimeksi valittiin suomenkielinen #lähdinkäveleen, jossa hyödynnetään fraasin kaksoismerkitystä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija
Kirsi-Leena Helle
kirsi-leena.helle@hsy.fi
0401975768

Projektipäällikkö
Mira Soini
mira.soini@hsy.fi
0405036220

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSY:n Ilmastoinfo auttaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmaston kannalta hyviä valintoja. Toimintamme pohjana on neljä pääteemaa: asuminen, liikkuminen, ruoka ja kuluttaminen. Tuomme teemoja esiin erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa ja kampanjoissa eri puolilla pääkaupunkiseutua sekä suunnittelemme verkkokursseja ilmastoystävällisen elämäntavan teemoista. Tarjoamme käytännönläheistä neuvontaa, innostavia kokeiluja ja ratkaisuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa - HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille6.4.2022 11:08:49 EEST | Tiedote

Verkkokurssialusta Koutsin tämän kevään kurssiuutuus on Koko talo viljelee -kaupunkilaisen viljelykurssi. Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Kurssin avulla helpotetaan taloyhtiöitä ja taloyhtiöiden asukkaita ottamaan viljelyharrastus osaksi yhteisöllistä asumista. Viljelykurssin lisäksi kestävän elämän verkkokurssialustalta löytyy suosikkikurssit Ilmastotreeni ja Energiaekspertti. Kevään kunniaksi HSY:n Ilmastoinfo istuttaa puun jokaista uutta rekisteröitynyttä kohti, joten jo pelkällä rekisteröitymisellä pääset ilmastotekojen alkuun.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta vauhditetaan asukasviestintää kehittämällä22.2.2022 08:13:00 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden TAVIS-hankkeessa taloyhtiöiden hallituksille tarjotaan tukea energia-asioista viestimiseen, lisäksi tuetaan asukkaiden, osakkaiden ja taloyhtiön hallituksen vuoropuhelua energiatehokkuushankkeiden edistämiseksi. Ensimmäinen toimenpide oli viestinnän lähtötilanteen kartoitus. Taloyhtiöiden hallituksille suunnattu kyselytutkimus toteutettiin Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenille, vastauksia saatiin 372 hallituksen jäseneltä. Lisäksi reilut sata vastausta saatiin asukaskyselytutkimuksena hankkeessa mukana olevissa neljässä pilottitaloyhtiössä. Näin saatiin kokonaiskuva taloyhtiöviestinnän toimivuudesta niin asukkaan, osakkaan kuin hallituksenkin jäsenen näkövinkkelistä.

Huippuravintoloiden kikat kotikeittiöön – Toinen Kattaus minimoi ruokahävikin24.1.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne, minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki on yli 130 miljoonaa kiloa – tämä on noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa! Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin. Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa. HSY:n Toinen Kattaus –kampanjassa ravintoloiden huippukokit antavat ammattitaitonsa kaupunkilaisten käyttöön hävikin hillitsemiseksi.

Proteiinin liikasyönti rehevöittää Itämerta – tavallinen perusruoka sisältää riittävästi proteiinia18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset syövät liikaa proteiinia, mikä rasittaa jätevedenpuhdistusta ja Itämerta. Ylimääräinen proteiini, jota elimistö ei tarvitse, poistuu muun muassa typpenä virtsan mukana jäteveteen. Vaikka jätevedenpuhdistamot poistavat typpeä jätevesistä erittäin tehokkaasti, typpeä joutuu silti Itämereen ja aiheuttaa rehevöitymistä. Tavallisen perusruoan syöminen vähentää turhaa typpikuormaa ja auttaa ympäristöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme