Hyvinkään kaupunki

Lähes 400 yksinyrittäjää sai koronatukea Hyvinkäällä

Jaa

Osana Suomen hallituksen koronavaikutusten tukia on tänä vuonna myönnetty yksinyrittäjille tukia tilanteissa, joissa he ovat joutuneet koronapandemian takia taloudellisiin vaikeuksiin. Tukia on kuulunut hakea yrityksen kotikunnasta ja Hyvinkään kaupunki on tehnyt yhteensä 384 myönteistä päätöstä koronatukien jakamisesta yksinyrittäjille. Avustus oli kaikille saajille 2 000 euron kertakorvaus, eli tukea myönnettiin Hyvinkäällä yhteensä 768 000 euroa.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 12.11.2020
Julkaistavissa heti

Lähes 400 yksinyrittäjää sai koronatukea Hyvinkäällä

Osana Suomen hallituksen koronavaikutusten tukia on tänä vuonna myönnetty yksinyrittäjille tukia tilanteissa, joissa he ovat joutuneet koronapandemian takia taloudellisiin vaikeuksiin. Tukia on kuulunut hakea yrityksen kotikunnasta ja Hyvinkään kaupunki on tehnyt yhteensä 384 myönteistä päätöstä koronatukien jakamisesta yksinyrittäjille. Avustus oli kaikille saajille 2 000 euron kertakorvaus, eli tukea myönnettiin Hyvinkäällä yhteensä 768 000 euroa.

- Saimme yhteensä 485 hakemusta, joista suurin osa hyväksyttiin. Niiden yksinyrittäjien osalta, jolloin hakemusta ei hyväksytty, perusteina oli muun muassa se, että tuen saamiseksi vaadittu 30 % lasku liiketoiminnassa ei ollut toteutunut tai yrittäjällä ei ollut eläkevakuutusta tai riittävää liikevaihtoa, jotta voitiin todeta henkilön toimivan päätoimisena yrittäjänä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin liiketoimintajohtaja Annukka Lehtonen.

Muina syinä hakemusten hylkäämiselle oli, että yrittäjällä oli palkattua työvoimaa, yritys oli niin uusi, ettei liikevaihdon alenemaa voitu todentaa tai yrittäjällä oli verovelkaa eikä sen maksamisesta ollut suunnitelmaa.

Enemmistö hakijoista edusti seuraavia ammattikuntia: kauneudenhoitoalan yrittäjiä (kampaaja, parturi, kasvo-, jalka- tai kynsihoitaja), hieronta ja liikunta-ala, kodinhoito ja remontointi, ravintola-ala ja esittävä taiteilija/freelancer, asiantuntijatehtävät ja liikenneala.

Yksinyrittäjiltä kysytään palautetta tukiprosessista

Hyvinkäällä yksinyrittäjien koronavaikutusten tuen hakeminen toteutettiin sähköisellä lomakkeella, joka tehtiin omana työnä.

- Yksinyrittäjien haku avautui Hyvinkäällä 16.4.2020, ensimmäisten kuntien joukossa lähialueella. Olemme toteuttamassa myös kyselyn tukea hakeneille, jossa kartoitetaan mielipiteitä yksinyrittäjän tuesta ja siitä, miten helpoksi tuen hakeminen koettiin. Kyselyllä selvitetään myös toiveita, miten kaupunki voi auttaa yksinyrittäjien toimintaedellytyksissä jatkossa, sanoo Lehtonen.

- Korona ei ole kohdellut yksinyrittäjiä tasapuolisesti, siinä missä osalla liikevaihto tippui, on myös niitä, joiden liikevaihto kasvoi koronan aikana. Näin esimerkiksi ne take-away -ravintolat ja kauneudenhoitoalan yrittäjät, jotka pystyivät jatkamaan toimintaansa normaalisti, uudistivat liiketoimintamalleja ja lisäsivät markkinointia, sanoo elinkeinopäällikkö Jyrki Käki.

Yksinyrittäjien koronatukea myönnettiin 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Avustusta oli mahdollista hakea 30.9.2020 asti.

Lisätietoja:
Annukka Lehtonen, liiketoimintajohtaja, p. 050 592 2768
Jyrki käki, elinkeinopäällikkö, p. 040 330 6014

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja27.11.2020 16:40:18 EETTiedote

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä. Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Uudenmaan uusimpien koronarajoitusten vaikutukset näkyvät myös Hyvinkäällä24.11.2020 15:01:26 EETTiedote

Hyvinkäällä ja muualla Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten alueella on maanantaista 23.11.2020. lähtien siirrytty noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen seurauksena muun Uudenmaan tavoin. Hyvinkään kaupungin osalta tämän hetken merkittävimmät muutokset palveluissa liittyvät kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin, vapaaseen sivistystyöhön sekä maskien käyttösuosituksiin. Lisäohjeita on todennäköisesti tulossa vielä tällä viikolla, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme