Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lähes joka kolmas Helsingin 9.-luokkalainen sai töitä Kesäsetelillä

Jaa

Kolmatta vuotta käytössä ollut Kesäseteli parantaa selkeästi nuorten kesätyömahdollisuuksia. Tänä kesänä lähes joka kolmas Helsingin 9.-luokkalainen sai töitä Kesäsetelillä.

Kesäsetelillä luotiin tänä vuonna huikeat 1000 uutta työpaikkaa. Palautuneissa kesäseteleissä 1010 (68 %) ilmoitti, ettei olisi palkannut nuorta ilman Kesäseteliä. Osa työnantajista ilmoitti, että ei olisi palkannut niin montaa nuorta ilman seteliä. Kesäsetelillä palkatut nuoret tekivät erilaisia työtehtäviä pingviinimaskotin tehtävistä lentokonehuollon avustaviin töihin. Eniten nuoret työllistyivät aikaisempien vuosien tapaan toimisto- ja mediatöihin, ja suurin osa nuorista työllistyi pääkaupunkiseudun yrityksiin.

Erityisesti Itä-Helsingistä löytyy kouluja, joissa Kesäseteliä käytti koulun 9.-luokkalaisista 40 % tai enemmän. Itä-Helsingissä Kesäsetelin tunnetuksi tekemiseen panostettiin erityisen vahvasti ja tämä näkyi Kesäsetelin käyttöasteen nousuna. Työnantajille kerrottiin Kesäsetelistä infotilaisuuksissa ja nuorille järjestettiin kesätyönhakupajoja.

Kesäseteli on nuorten, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke, jolla tuetaan nuorten kesätyöllistymistä. 300 euron arvoinen Kesäseteli jaettiin kaikille Helsingin koulujen 9.-luokkalaisille keväällä 2017. Kesäseteleitä jaettiin 71 koulussa yhteensä 5133 kpl. Helsingin kaupunki korvaa Kesäseteliä vastaavan summan palkkakuluista työnantajalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

suunnittelija
Mirkka Kesti-Helia
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / kehittämispalvelut
puh. (09) 310 71574, 041 5121 702
mirkka.kesti-helia@hel.fi

verkkotoimittaja
Jonna Pennanen
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala / viestintä ja markkinointi
puh. (09) 310 71628, 041 5121 779
jonna.pennanen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala jakautuu kolmeen kokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kulttuuripalvelukokonaisuus sisältää kirjastopalvelut, HAM Helsingin taidemuseon, kaupunginmuseon, kaupunginorkesterin ja yleiset kulttuuripalvelut. Näiden lisäksi kulttuuripalvelukokonaisuus vastaa kaupungin kulttuuripolitiikasta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme