Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Lähes kilometrin mittainen taideaita säväyttää Hernesaaressa

Jaa

Helsingin Hernesaarenrantaan rakentuu parhaillaan Etelä-Helsingin uusi maamerkki: lähes kilometrin mittainen näyttävä taidetyömaa-aita. Taideaita erottaa rakentamisalueet julkiseen käyttöön jäävistä ranta-alueista ja tulee värittämään Hernesaarta useita vuosia. Aidan osat tulevat myös vaihtamaan paikkaa ja liikkumaan rakentamisen edetessä.

Värikäs aita tulee olemaan ensimmäisiä asioita, joita ensi vuonna Hernesaaren siirtyvän risteilijälaiturin kautta tulevat 440 000 Helsingin vuosittaista risteilymatkailijaa kaupungista näkevät. Lisäksi Hernesaari on erityisesti kesäisin suosittu vapaa-ajanviettopaikka, joten aita tulee tutuksi tuhansille kaupunkilaisillekin.

Helsinki 24h on tutkimusmatka Helsinkiin

Helsingin kaupunki ja Aalto-yliopisto järjestivät graafisen suunnittelun opiskelijoille kilpailun aidan kuvituksesta keväällä 2017. Kilpailun voittivat Armi Teva ja Miia Puustinen. Heidän suunnittelemansa voittoteos Helsinki 24h koostuu Helsinkiä aamusta yöhön esittävistä 24 kuvituksesta. Jokainen kuvitus edustaa yhtä vuorokauden tuntia, jotka yhdessä kuljettavat läpi lähiöostareiden, kantakaupungin katujen ja helsinkiläisen arkipäivän.

Aitaan on kuvitettu myös niitä turistikartan ulkopuolisia aarteita, jotka matkailijalta saattaisivat muuten jäädä näkemättä. Helsinkiläinen voi bongata tuttujen torien, räntäaamujen ja kesäyön muistojen lisäksi uusia kulmia kotikaupunkiinsa. Helsinki 24h -teos toivottaa jatkossa tervetulleeksi Hernesaaren kasvavan kaupunginosan ja sen rannalla kulkijat.

”Helsinki 24h -teos on hieno käynnistys Hernesaaren aluerakentamiselle. Taideaita johdattelee risteilymatkailijat kaupunkiin ja tarjoaa yllätyksellisiä näkymiä kaupunkilaisten rantareitin varrelle. Kiinnostuneet voivat tarkkailla rakentamisen etenemistä aidan kurkistusaukoista”, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta toteaa.

Taideaita avataan virallisesti Helsinki-päivänä 12.6.

Helsinki 24h -taideaita avataan virallisesti osana Helsinki-päivää 12.6. klo 17 Cafe Birgitassa. Tilaisuus on kaikille avoin. Avajaisissa on muun muassa musiikkia ja taiteilijat kertovat aidassa esiintyvistä paikoista sekä ihmisistä. Lisäksi ohjelmassa on paneelikeskustelu merellisen Helsingin ja Hernesaaren kehittämisestä. Lisätietoja taideaidan avajaisista tästä linkistä.

Hernesaareen rakennetaan koteja yli 7 000 asukkaalle

Hernesaaren rakentaminen uudeksi asuinalueeksi alkaa tänä vuonna varastohallien purkutöillä. Työmaa-aita eristää purku- ja rakennustyömaan katu- ja ranta-alueesta. Hernesaaresta tulee vilkas asumisen, matkailun ja vapaa-ajan kaupunginosa. Alueelle rakennetaan pääasiassa kerrostalokoteja 7 500 asukkaalle. Hernesaareen tulee myös 4 000 työpaikkaa, risteilylaituri sekä monipuolisia matkailu- ja vapaa-ajan palveluita.

Alueen nykyiset rakennukset puretaan lukuun ottamatta Fordin tehdasrakennusta, Munkkisaaren yritystaloa ja Suomen viljava-varastoa. Myös Löyly ja Cafe Birgitta jäävät Hernesaareen. Hernesaari rakennetaan pääasiassa 2020-luvulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti(at)hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme