Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Lähes kilometrin mittainen taideaita säväyttää Hernesaaressa

Jaa

Helsingin Hernesaarenrantaan rakentuu parhaillaan Etelä-Helsingin uusi maamerkki: lähes kilometrin mittainen näyttävä taidetyömaa-aita. Taideaita erottaa rakentamisalueet julkiseen käyttöön jäävistä ranta-alueista ja tulee värittämään Hernesaarta useita vuosia. Aidan osat tulevat myös vaihtamaan paikkaa ja liikkumaan rakentamisen edetessä.

Värikäs aita tulee olemaan ensimmäisiä asioita, joita ensi vuonna Hernesaaren siirtyvän risteilijälaiturin kautta tulevat 440 000 Helsingin vuosittaista risteilymatkailijaa kaupungista näkevät. Lisäksi Hernesaari on erityisesti kesäisin suosittu vapaa-ajanviettopaikka, joten aita tulee tutuksi tuhansille kaupunkilaisillekin.

Helsinki 24h on tutkimusmatka Helsinkiin

Helsingin kaupunki ja Aalto-yliopisto järjestivät graafisen suunnittelun opiskelijoille kilpailun aidan kuvituksesta keväällä 2017. Kilpailun voittivat Armi Teva ja Miia Puustinen. Heidän suunnittelemansa voittoteos Helsinki 24h koostuu Helsinkiä aamusta yöhön esittävistä 24 kuvituksesta. Jokainen kuvitus edustaa yhtä vuorokauden tuntia, jotka yhdessä kuljettavat läpi lähiöostareiden, kantakaupungin katujen ja helsinkiläisen arkipäivän.

Aitaan on kuvitettu myös niitä turistikartan ulkopuolisia aarteita, jotka matkailijalta saattaisivat muuten jäädä näkemättä. Helsinkiläinen voi bongata tuttujen torien, räntäaamujen ja kesäyön muistojen lisäksi uusia kulmia kotikaupunkiinsa. Helsinki 24h -teos toivottaa jatkossa tervetulleeksi Hernesaaren kasvavan kaupunginosan ja sen rannalla kulkijat.

”Helsinki 24h -teos on hieno käynnistys Hernesaaren aluerakentamiselle. Taideaita johdattelee risteilymatkailijat kaupunkiin ja tarjoaa yllätyksellisiä näkymiä kaupunkilaisten rantareitin varrelle. Kiinnostuneet voivat tarkkailla rakentamisen etenemistä aidan kurkistusaukoista”, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta toteaa.

Taideaita avataan virallisesti Helsinki-päivänä 12.6.

Helsinki 24h -taideaita avataan virallisesti osana Helsinki-päivää 12.6. klo 17 Cafe Birgitassa. Tilaisuus on kaikille avoin. Avajaisissa on muun muassa musiikkia ja taiteilijat kertovat aidassa esiintyvistä paikoista sekä ihmisistä. Lisäksi ohjelmassa on paneelikeskustelu merellisen Helsingin ja Hernesaaren kehittämisestä. Lisätietoja taideaidan avajaisista tästä linkistä.

Hernesaareen rakennetaan koteja yli 7 000 asukkaalle

Hernesaaren rakentaminen uudeksi asuinalueeksi alkaa tänä vuonna varastohallien purkutöillä. Työmaa-aita eristää purku- ja rakennustyömaan katu- ja ranta-alueesta. Hernesaaresta tulee vilkas asumisen, matkailun ja vapaa-ajan kaupunginosa. Alueelle rakennetaan pääasiassa kerrostalokoteja 7 500 asukkaalle. Hernesaareen tulee myös 4 000 työpaikkaa, risteilylaituri sekä monipuolisia matkailu- ja vapaa-ajan palveluita.

Alueen nykyiset rakennukset puretaan lukuun ottamatta Fordin tehdasrakennusta, Munkkisaaren yritystaloa ja Suomen viljava-varastoa. Myös Löyly ja Cafe Birgitta jäävät Hernesaareen. Hernesaari rakennetaan pääasiassa 2020-luvulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti(at)hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen22.5.2019 23:19:34 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 22. toukokuuta 2019. Suunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista parannusta. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 15,4 miljoonaa euroa. Samalla valtuusto kävi pitkän keskustelun kouluverkon perusparannusten tarpeesta ympäri Helsinkiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme