Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Lähetetyt työntekijät: Euroopan parlamentti valmis neuvotteluihin EU-maiden kanssa

Jaa

Euroopan parlamentti näytti vihreää valoa parlamentin neuvottelijoille aloittaa neuvottelut EU-maiden kanssa lähetettyjä työntekijöitä koskevista säännöistä.

Euroopan parlamentin täysistunto ei vastustanut työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnan valmistelemaa parlamentin kantaa ja päätöstä aloittaa neuvottelut neuvoston kanssa. Näin ollen valiokunta voi nyt aloittaa neuvottelut lainsäädännön lopullisesta muodosta jäsenmaiden ministereistä koostuvan neuvoston kanssa.

Avainkysymykset

Lähetettyjä työntekijöitä koskevien sääntöjen uudistuksen tavoitteena on parantaa lähetettyjen työntekijöiden työhön liittyviä oikeuksia ja luoda reilumpi kilpailutilanne yritysten välille. Sääntöjen uudistukset vuoden 1996 direktiiviin koskevat mm. lähetettyjen työntekijöiden palkkioita, lähettämiskauden pituutta, työehtosopimuksia ja vuokratyöntekijöitä.

Kommentti

Esittelijät Elisabeth Morin-Chartier (EPP, Ranska) ja Agnes Jongerius (S&D, Alankomaat) sanoivat: ”Nyt kun neuvosto on valmis aloittamaan neuvottelut Euroopan parlamentin kanssa, odotamme innolla lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin uudistuksen viimeistelyä. Asiat liikkuvat oikeaan suuntaan, mutta yksityiskohdat ovat ratkaisevia. Keskitymme erityisesti tieliikenteeseen ja siihen, että löydämme tasapainon palveluiden tarjoamisen ja työtekijöiden suojelun välillä.”

Seuraavaksi

Parlamentin ja neuvoston odotetaan aloittavan neuvottelut säännöistä marraskuussa.

Taustatietoa

Työnantajat voivat lähettää työntekijöitä väliaikaisesti suorittamaan tiettyä tehtävää toiseen EU-maahan. Vuonna 2015 EU:ssa oli 2,05 miljoonaa lähetettyä työntekijää.

Suurin määrä lähetettyjä työntekijöitä on kotoisin Puolasta, Saksasta ja Ranskasta. EU-maista Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa työskentelee suurin määrä lähetettyjä työntekijöitä.

Lähetettyjä työntekijöitä toimii erityisesti rakennus-, teollisuus-, koulutus-, terveys-, palvelu- ja liiketalousaloilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme