Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi pikavauhtia – Diakin uusi koulutus vastaa Pohjois-Pohjanmaan hoitajapulaan

Jaa
Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa Oulussa uuden lähihoitajataustaisille suunnitellun koulutuksen, josta valmistuu sairaanhoitajia nopeammin alueen tarpeisiin.

Uusi sairaanhoitaja (AMK) lähihoitajataustaisille -koulutus alkaa syksyllä 2023 Diakin Oulun-kampuksella. Koulutukseen voi hakea yhteishaussa 15.–30.3.2023. Koulutus on suunnattu lähihoitajatutkinnon suorittaneille.

Koulutustaustan ansiosta opiskelija voi suorittaa tutkinnon monimuotototeutuksessa noin puoli vuotta tavoiteaikaa nopeammin.

– Valintakokeiden sisällöt on suunniteltu opetussuunnitelman mukaisesti ja ne ovat osa tutkintoon johtavaa koulutusta. Lisäksi Diakin opiskelijana on mahdollisuus hakea aikaisemmin hankittua osaamisen tunnistamista ja tunnustamista osaksi tutkintoa, Diakin terveysalan koulutuspäällikkö Päivi Conlin täsmentää.

Pohjois-Pohjanmaalla jo noin 1 000 sairaanhoitajan vaje

Sairaanhoitajapula on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa. Kevan selvityksen mukaan koko maan tasolla kaivattaisiin jo yli 16 600 uutta sairaanhoitajaa ja Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä noin 1 000 sairaanhoitajan vaje.

Tilanteen kohentamiseksi tulee toteuttaa monia yhtäaikaisia keinoja. Osaajapulaa voidaan helpottaa muun muassa lisäämällä tutkintomääriä ja koulutusta sekä panostamalla kehittämistoimiin, jotka vahvistavat alan vetovoimaa.

Diakin järjestämä koulutus on uudenlainen tapa vastata ongelmaan.

– Diakissa työmme tähtää entistä kestävämmän ja inhimillisemmän yhteiskunnan rakentumiseen. Räätälöidyillä koulutuksilla voimme osaltamme vastata hoitajapulaan ja kouluttaa alalle osaavia ammattilaisia, Conlin sanoo.

Lähihoitajataustaisille suunniteltu sairaanhoitajakoulutus on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja aloituspaikkoja on Oulussa 25 henkilölle.

– Koulutuksen myötä valmistuu huippuosaajaksi ihmisläheiseen ja monipuoliseen ammattiin. Diakissa opiskelulla on suurempi päämäärä ja syvää merkityksellisyyttä. Diakissa rakennetaan hyvää maailmaa meille kaikille, Conlin kertoo.

Yhteishaussa hakemisen lisäksi hakijan tulee erikseen ilmoittautua valintakurssille Diakin avoimen AMK:n verkkokaupassa 15.3.–14.4. Tarkat ohjeet valintakurssille ilmoittautumiseen ja sen suorittamiseen löytyvät Diakin verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Diakonia-ammattikorkeakoulun terveysalan koulutuspäällikkö Päivi Conlin, paivi.conlin@diak.fi, p. 050 516 9558

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme