Kangasala-talo Oy

Lähiruokaa Pirkanmaalla – tapahtuma Kangasala-talossa tiistaina 9.10.

Jaa

Ilta lähiruoalle -tapahtuma valtaa Kangasala-talon tiistaina 9.10. klo 17−20. Illan isäntänä nähdään keittiömestari, lähiruokaguru Heikki Ahopelto. Esillä on myös runsaasti lähituottajia ympäri Pirkanmaata. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Keittiömestari. lähiruokaguru Heikki Ahopelto
Keittiömestari. lähiruokaguru Heikki Ahopelto

Keittiömestari ja lähiruokaguru Heikki Ahopelto luennoi Kangasala-salissa aiheenaan lähiruoan historiikki. Kangasalalaisen Rekolan biodynaamisen tilan toimitusjohtaja Henri Murto kertoo lähiruoasta vuonna 2018. Marjaana Lahtua oriveteläiseltä Lahtuan luomutilalta kertoo puolestaan luonnon käyttämisestä lääkkeenä ja hyvinvoinnin lähteenä.

Tilaisuuden avaa Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Lähituottajatorin tuottajilta on mahdollisuus ostaa paikallisia herkkuja Pirkanmaalta. Ilta antaa kasvot Kangasalan lähiruoalle kuvin, videon ja lähiruokajulkaisun avulla.

Joel Rosenbergin workshopeissa valmistetaan hedelmänahkaa syksyn marjoista ja säilötään satokauden herkkuja kuivaamalla.

Ruokatarjoilusta vastaa Kangasala-talossa toimiva Armas Galleria&Keittiö, jonka kuuluisaa lähiruokakebabia on saatavilla koko illan.

Kangasalalainen nuori muusikko Liina-Lotta Hakamäki yhdessä bändinsä kanssa Kangasala-salissa. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on illan aikana vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Kangasalan lähiruokahanke yhteistyössä Kangasala-talon kanssa.

Kangasalan tavoite on olla laadukkaan alkutuotannon, puhtaan ruoan ja lähiruoan kaupunki. Kangasalan lähiruokahankkeella tuetaan Kangasalan elinvoimaisuutta, aluetaloutta ja annetaan kasvot lähiruoalle.

Mukana lähituottajatorilla ovat:

Rekolan biodynaaminen tila, satokausikassit
Takakeno bikes, hunajatuotteet
Nila PS Oy, yrttituotteet
Kangasalan kaupunki, infopiste
Puhujien piste, Heikki Ahopelto, Marjaana Lahtua
ChefBug Oy Ltd, hyönteistuotteet
Armas Galleria&Keittiö, Armas-kebab ja GalleriaKioski
Marjatila Tyrnikka, marjatuotteet
Aholaidan lammastila, villa- ja lammastuotteet
Rauhalan tila, pihkatuotteet
Iloset Kanaset, kananmunat
Jullisen tila, juurekset
Raija Asunta, ruisleipä, mehut, hillot, marjajauheet
Heikin leipä, viljatuotteet
Juhani Lumme, kurpitsat
Satokauden säilöntäworkshopit, Joel Rosenberg
ProAgria Etelä-Suomi ry, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Katja Alakerttula
Lähiruokakoordinaattori
Kangasalan lähiruokahanke
Kangasalan kaupunki
050 315 2854
katja.alakerttula@kangasala.fi

Avainsanat

Kuvat

Keittiömestari. lähiruokaguru Heikki Ahopelto
Keittiömestari. lähiruokaguru Heikki Ahopelto
Lataa
Lähiruokaa Kangasalta, kuva Laura Vanzo
Lähiruokaa Kangasalta, kuva Laura Vanzo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Tinapillin alkeet vai sosiaalinen ryhmätanssi? Kangasala Irish Festival tarjoaa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta aloittelijoista edistyneisiin12.4.2019 15:39:14 EESTTiedote

Huhtikuun lopulla 25.- 27.4.2019 järjestettävä irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering tarjoaa ohjelmistossaan konsertteja, elokuvia, tanssia, työpajoja ja jameja. Työpajoissa kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan mm. tinapillien alkeita, irlantilaista musiikkia viululla ja kitaralla ja sosiaalista ryhmätanssia. Työpajoja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneemmille.

Kangasala Irish Festivalin ohjelmassa tanssi vahvasti mukana - esiintyjänä irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe10.4.2019 09:03:54 EESTTiedote

Kangasalla järjestetään vapun alla 25.- 27.4.2019 irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali: Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering. Kangasala-talossa ja useissa Kangasalan keskustan paikoissa järjestettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu konsertteja, elokuvia, irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme