Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja Lapselle! Helsingin perhehoito etsii uusia perheitä

Jaa

Helsingin tukiperhetoiminta sekä lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta hakevat uusia perheitä mukaan toimintaansa. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään Maunulatalossa, maanantaina 11.12. klo 17.30–19.30, Metsäpurontie 4, Helsinki.

Helsingin perhehoidolla on Suomen suurimpana toimijana pitkät perinteet ja paljon monipuolista osaamista. Lapset sijoitetaan aina ensisijaisesti kaupungin omiin sijaisperheisiin.

Lastensuojelun perhehoito

Helsingissä panostetaan vahvasti perhehoidon kehittämiseen.Sijaisperheet valmennetaan ennalta tehtävään, ja kaikki perheet saavat oman sosiaalityöntekijän/sosiaaliohjaajan, joka tukee ja auttaa heitä.

Monenlaiset perheet voivat toimia sijaisperheenä. Tärkeintä on, että perheillä on aikaa ja halua keskittyä lapsen tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä lapsen läheisten kanssa.

Helsingillä on noin 480 sijaisperhettä, joihin on sijoitettu noin 730 lasta. Suurin osa perheistä asuu Etelä-Suomessa. Vuonna 2016 Helsingissä sijoitettiin 84 lasta. Tällä hetkellä on tarve löytää perheitä kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Vastaanottoperhetoiminta

Vastaanottoperheen tehtäviin kuuluu yhteistyö lasten vanhempien ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Perheellä tulee olla kyky ymmärtää ja tukea lapsia, jotka oireilevat elämäntilanteestaan johtuen monella eri tavalla.

Vastaanottoperheet saavat työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Työ edellyttää toisen vanhemman kotona olemista. Tehtävään järjestetään myös ennakkovalmennus ja siihen liittyy perheselvitys.

Vastaanottoperhetoiminnassa toimii noin 40 perhettä, jotka ottavat vastaan noin 70 lasta. Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä puoleen vuoteen. Vuonna 2016 vastaanottoperheisiin sijoitettiin 267 lasta.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoimintaan sopivat vakaissa elämäntilanteissa elävät aikuiset ja perheet. Perheet valmennetaan tehtävään. Lapset viettävät tukiperheissä keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa.

Helsingissä on tällä hetkellä noin 100 tukiperhettä ja niissä käy noin 150 lasta. Tukiperheiden tarve on jatkuvaa ja useat vanhemmat kokevat sen yhtenä parhaista tukimuodoista.

 

Infotilaisuus 11. joulukuuta Maunulatalossa

Kaikille avoin infotilaisuus perhehoidosta järjestetään maanantaina 11.12. klo 17.30–19.30 Maunulatalossa, Metsäpurontie 4, Helsinki. Tilaisuudessa perhehoitajat sekä työntekijät kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen klo 17–17.30 on pientä jouluista tarjottavaa.

Ilmoittautumiset sunnuntaihin 10.12. klo 16 mennessä: https://urly.fi/Q7e

tai lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 310 46979

Lisätiedot

Lastensuojelun perhehoito perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi, p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Tukiperhetoiminta p. 09 310 46981, tukiperhe@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta p. 040 1599194.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki jatkaa aktiivista kotihoidon kehittämistä9.7.2018 12:09Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) kehottaa Helsinkiä 5.7.2018 antamassaan, vuotta 2017 koskevassa valvontapäätöksessä kiinnittämään huomiota asiakasturvallisuuden varmistamiseen kotihoidossa riittävällä henkilöstömäärällä ja oman toiminnan valvonnalla. Nämä ovatkin tärkeitä ja keskeisiä edellytyksiä turvalliselle ja korkeatasoiselle kotihoidolle. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua AVI:n kanssa. Olemme jo tehneet paljon näiden asioiden hyväksi viime vuodesta ja tulemme vielä tekemään lisää yhdessä asiakkaiden, omaisten ja henkilöstön kanssa. Ikääntyneiden turvallinen kotona asuminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite. - Jatkamme pitkäjänteistä kotihoidon kehittämistyötä. Haluamme, että kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä apua silloin, kun he tarvitsevat, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kuvaa tilannetta. Mitä olemme jo tehneet Kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 40 hoita

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 201819.6.2018 14:11Tiedote

Terveysneuvontaa 24 h ­– puh. 09 310 10023 Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112 Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112. Terveysasemat Terveysasemat ovat auki torstaina 21.6. klo 8–16. Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla ei ole torstaina 21.6. iltavastaanottoja klo 16–20. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 22.–24.6. Päivystys - päivystysapu 116 117 palvelee 24 h Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Aikuiset (16 vuotta täyttäneet) Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J. Soita maksuttomaan päivystysapupalveluun p. 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lapset Lasten ja nuorten sairaala, Lastenklinikka,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme