Jyväskylän yliopisto

Lähteen ovet ovat kaikille avoinna Yläkaupungin yössä

Jaa

Aika: pe-la 20.5.-21.5.2022 Sijainti: Lähde-kirjastorakennus, Seminaarinkatu 15

Lähteen upeat teokset esillä! Tervetuloa kuulemaan Ex Libris -taideteoksesta pe 20.5. klo 12.30-13.00, Lähteen 2. kerros, kuvataiteilija Mikael Pohjola esittelee teoksen.
Lähteen upeat teokset esillä! Tervetuloa kuulemaan Ex Libris -taideteoksesta pe 20.5. klo 12.30-13.00, Lähteen 2. kerros, kuvataiteilija Mikael Pohjola esittelee teoksen.

Jyväskylän yliopiston uuden kirjastorakennuksen Lähteen avajaisia vietetään yhdessä Yläkaupungin yön kanssa! Tule siis tieteen ja taiteen Lähteelle nauttimaan musiikista, tieteestä, taiteesta sekä erilaisista työpajoista ja esittelypisteistä Yläkaupungin yön hengessä. Kaikille vapaa pääsy.

Perjantai-iltana ja lauantaina ohjelmassa on mielenkiintoista tekemistä ja kokemista etenkin lapsille, nuorille ja perheille. Perjantaina luvassa on leikkisän oppimisen työpaja lapsille ja aikuisille. JYUniorit-esittelypisteellä ja Lasten tiedelauantaina tarjolla on vipeltäjiä, tieteen ja taiteen yhdistämistä sekä monenlaista tutkimista ja testaamista kaikenikäisille. Tule vaikka rakentamaan oma hyönteishotelli!

Perjantaipäivän ohjelmassa erityisesti Lähteen palveluiden esittelyä sekä monipuolinen kattaus taidetta ja kulttuuria. Vastuullisuus, hyvinvointi ja jatkuva oppiminen ovat teemoina Tiedettä kaikille -tietoiskuissa Lähteen Tietoniekka-tilassa.

Lähteeseen pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Talon toiminnan ja arkkitehtuurin lisäksi tarjolla on kierroksia myös taideteoksista ja valokuvista sekä ympäröivästä Seminaarinmäen puutarhasta.

Katso koko monipuolinen tarjonta: Lähteen avoimet ovet 20.-21.5. osana Yläkaupungin yötä — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Emilia Lampi, puh. 040 482 3748, emilia.k.lampi@jyu.fi             

Yläkaupungin yön koko ohjelmaan voit tutustua täällä: https://www.ylakaupunginyo.fi

Kuvat

Lähteen upeat teokset esillä! Tervetuloa kuulemaan Ex Libris -taideteoksesta pe 20.5. klo 12.30-13.00, Lähteen 2. kerros, kuvataiteilija Mikael Pohjola esittelee teoksen.
Lähteen upeat teokset esillä! Tervetuloa kuulemaan Ex Libris -taideteoksesta pe 20.5. klo 12.30-13.00, Lähteen 2. kerros, kuvataiteilija Mikael Pohjola esittelee teoksen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Turvallisuus jakaa asenteita uraanin louhintaan Itä- ja Pohjois-Suomessa16.5.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Kielteisyys uraanin louhintaa kohtaan ei maakuntatasolla ole niin voimakasta kuin mitä paikoin kiivaana käyneestä julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä. Suhtautuminen uraanin louhintaan vaihtelee lievästä kielteisyydestä lievään myönteisyyteen. YTM Tuija Jartin väitöstutkimuksen kohdemaakunnissa, varsinkin Kainuussa ja Lapissa, uraanin louhinnan kannattajia ja vastustajia on lähes yhtä paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme