Aalto-yliopisto

Lainaa tutkijaa tunniksi – joukko eturivin digitietäjiä tarjoaa ilmaista Skype-keskustelua ja sparrausta 26.–30. marraskuuta

Jaa

Kiinnostavatko tekoäly, alustat, lohkoketjut tai vaikka digitaalinen etiikka? Teollisuuden digitaalinen murros -konsortio järjestää Kysy tutkijalta -viikon, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus juttutuokioon asiantuntijoiden kanssa.

Tutkimustiedon mahdollisimman tehokas hyödyntäminen ja levittäminen on tärkeä osa yliopistojen kolmatta tehtävää: yhteiskunnallista vaikuttamista. Siksi Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama ja Aalto-yliopiston vetämä Teollisuuden digitaalinen murros -konsortio haluaa tuoda tutkijoidensa asiantuntemuksen kansalaisten, median, yritysten ja yhteisöjen ulottuville aivan uudella tavalla: tunnin maksuttoman Skype-keskustelun muodossa.

Kysy tutkijalta -viikko toteutetaan nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla viidentoista tutkijan asiantuntemusta hyödynsivät muun muassa startupit, teollisuusyritykset, ministeriöt, pankit ja kunnat.

Vuoden 2019 alusta liikenne- ja viestintäministeriön tietoliiketoimintayksikön johtajana aloittava Maria Rautavirta oli yksi ensimmäiseen Kysy tutkijalta -viikkoon osallistuneista.

”Innovaatioiden edistäminen edellyttää uudenlaisia toimintatapoja ja heittäytymistä. Keskustelu antoi lisätietoa asioista, joita digitalisaation kehityksessä on huomioitava ja varmisti, että olemme ministeriössä etsimässä vastauksia oikeisiin kysymyksiin”, kertoo Rautavirta.

”Moni keskustelija sai arvokasta apua jo siitä, että sai yhteenvedon aiheena olleesta digitalisaation osa-alueesta. Se auttoi ongelmakentän ja ratkaisun hahmottamisessa. Myös tutkijalle keskustelut olivat erittäin inspiroivia: sain niistä sekä motivaatiota että uusia ideoita tulevaan tutkimukseeni!”, sanoo Aalto-yliopiston tutkijatohtori Kimmo Karhu, joka odottaa jo innoissaan tulevia keskusteluja.

Marraskuun Kysy tutkijalta -viikolla on mukana yhdeksän tutkijaa Aalto-yliopistosta ja VTT:ltä. Aiheiden joukossa ovat esimerkiksi tekoäly, teollinen internet, datan jakaminen, alustatalous ja teknologiasovellukset niin rakennetussa ympäristössä kuin hyvinvoinnissakin.

Keskustelut ovat luottamuksellisia, mutta jokainen ajan varaaja on vastuussa siitä, ettei paljasta yrityssalaisuuksia.

Katso mukana olevat tutkijat ja ohjeet ajan varaamiseen täältä.

Lisätietoja:

Teollisuuden digitaalinen murros

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Lavinto
Viestinnän asiantuntija, Aalto-yliopisto
p. 050 3615568
suvi.lavinto@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme