Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Laitoshuoltajien koulutus jatkuu Suomessa – JHL puolusti alan ammattitaitoa menestyksekkäästi

Jaa

Opetushallitus on tehnyt päätöksen uudesta puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta, joka sisältää laitoshuoltajan koulutuksen. Laitoshuoltajien koulutus jatkuu Suomessa.

Laitoshuoltajat työskentelevät sairaaloissa, terveyskeskuksissa, päiväkodeissa, kouluissa ja vanhusten palvelutaloissa. He huolehtivat sekä laitosten puhtaanapidosta että asiakkaiden ja asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Laitoshuoltajan työ on tärkeä osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjua, joka takaa hyvät palvelut kansalaisille.

Laitoshuoltajan tutkintonimikkeen voi jatkossa hankkia opiskelemalla puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon. Siihen yhdistetään laitoshuoltajan, toimitilahuoltajan, kotityöpalvelujen ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnot. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto tulee voimaan 1.1.2018.

Koulutuksen muutokset perustuvat ministeriön työelämän ohjausryhmän linjauksiin. Toimikunta ohjaa ammatillisen koulutuksen tutkintorakennetta. Uudistustyötä varten opetushallitus perusti perustetyöryhmän. Useat JHL:n yhdistykset ottivat kevään 2017 lausuntokierroksella kantaa laitoshuoltajan koulutuksen säilymisen puolesta. Useita liittomme jäseniä huolestutti, säilyisikö laitoshuoltajan korkean laatu- ja hygieniatason osaaminen uudessa laajassa tutkinnossa.

– Iloitsemme siitä että Opetushallitus huomioi uudistustyössä jäsentemme huolen laitoshuoltajan koulutuksen jatkumisesta. Jotta sairaalahygienian taso voidaan jatkossakin varmistaa, tarvitaan alalle uusia, osaavia ammattilaisia, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Lisätietoja:

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040-702 4772 / paivi.niemi-laine@jhl.fi

Koulutuksen toimialueen päällikkö Anne Karjalainen puh. 050 3410 749 / anne.karjalainen@jhl.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n 220 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Lagen om småbarnspedagogik går inte in på de verkliga problemen inom sektorn – nästa regering måste ta upp lagen på nytt11.7.2018 10:30Tiedote

Riksdagen godkände den nya lagen om småbarnspedagogik i slutet av juni. I motsats till vad lagstiftarna påstår blev inte barnets intresse det centrala i lagen. Den rättar inte till en enda sak som är viktig med tanke på barnen. JHL står fast vid åsikten att nästa regering måste ta upp den godkända lagen på nytt och forma om den för barnens bästa. Förbundet kräver också en snabb utbyggnad av fortbildningsvägar för barnskötare och socionomer för att deras sysselsättningsläge inte ska försämras.

JHL: Varhaiskasvatuslaki ei puutu alan todellisiin ongelmiin, seuraavan hallituksen avattava laki uudelleen11.7.2018 10:30Tiedote

Eduskunta hyväksyi kesäkuun lopulla uuden varhaiskasvatuslain. Toisin kuin lainlaatijat väittävät, lapsen etu ei noussut laissa keskeiseksi. Laki ei korjaa ainuttakaan lapsen edun kannalta olennaista asiaa. JHL on vahvasti sitä mieltä, että seuraavan hallituksen on avattava nyt hyväksytty laki ja muokattava se todella lapsen parhaaksi. Liitto vaatii myös pikaista jatkokoulutuspolkujen rakentamista lastenhoitajille ja sosionomeille, jotta heidän työllisyystilanteensa ei heikkenisi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme