Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Lakimiesliiton puheenjohtaja Asko Nurmi Lakimiespäivässä: Oikeus ja kohtuus on jokaisen vastuulla

Jaa

Lakimiesliiton puheenjohtaja Asko Nurmi painotti oikeusvaltion tärkeyttä XLV Lakimiespäivän avauspuheenvuorossaan Finlandia-talolla. ”Oikeus ja kohtuus on jokaisen vastuulla. Erityisesti meidän juristien”, Nurmi painotti.

Nurmi kiinnitti puheenvuorossaan huomiota oikeusvaltion ylläpitämiseen ja kehittämiseen. ”Oikeusvaltiomme pohja on siinä, että me juristit, missä tehtävässä olemmekin, hoidamme hommamme niin kuin se kuuluu hoitaa, noudattaen lakimiehen eettisten ohjeiden ensimmäistä kohtaa: Lakimiehen on toimittava oikeudenmukaisesti ja tavoiteltava oikeudenmukaista lopputulosta.”

Asko Nurmi otti kantaa myös siihen, että Suomessa koetaan oikeusturva itsestäänselvyytenä, jolle ei aina anneta riittävää huomiota. ”Esimerkiksi vientiteollisuuden vähäisetkin liikahdukset saavat usein palstatilaa otsikoissa. Itsestäänselvyydet sen sijaan saavat harvoin arvonsa mukaista huomiota. Kuten oikeusturva tai että yhteiskunta ylipäätään toimii.” Nurmen mielestä tämä näkyy esimerkiksi oikeuslaitoksen rahoituksessa, jota on säästöohjelmilla kiristetty vuosien ajan. ”Raha ei ehkä ole ratkaisu, mutta sen puute on ongelma”, Nurmi totesi.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Asko Nurmi, 050 564 4430, asko.nurmi@oikeus.fi

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Mikko Salo, 041 458 0033, mikko.salo@lakimiesliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 Helsinki

041 458 0033http://www.lakimiesliitto.fi/

Lakimiesliitto on vuonna 1944 perustettu kaikkien lakimiesten etu- ja palvelujärjestö sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Jäseniä on yli 15500, eli noin 75 % suomalaisista juristeista. Liitto on yksi Akavan perustajajärjestöistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Tervetuloa XLV Lakimiespäivään Finlandia-talossa perjantaina 6.10.2017 - puhuja- ja medialounas klo 12:303.10.2017 14:36Tiedote

Suomi100-juhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva XLV Lakimiespäivä tuo perjantaina 6.10. Finlandia-talon lavalle oikeuselämän ja yhteiskunnallisen keskustelun ykkösvaikuttajia. Lähes 1500 osallistujaa tekee Lakimiespäivästä vuoden suurimman oikeudellisen tapahtuman. Puhujina tapahtumassa mm. Alexander Stubb, Antti Häkkänen, Timo Esko, Pauliine Koskelo, Jorma Uotinen ja Raija Toiviainen.

Oikeudenhoito on yhteiskunnan ydintehtävä, ruuhkien purkamiseen pitää panostaa31.8.2017 10:45Tiedote

Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölällä on selkeä mielipide oikeudenhoitoon ja turvallisuuteen tehtävien satsauksien tarpeellisuudesta. ”Varsinkin näinä aikoina oikeudenmukaisuuteen tulee yhteiskunnassamme panostaa. Kun oikeuslaitoksessa tulee ruuhkia, ne pitää purkaa. Nykytilanteessa hallituksen tulee osoittaa hallinto-oikeuksille ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle riittävät resurssit ulkomaalaisasioiden käsittelyyn. Se on koko suomalaisen yhteiskunnan etu.”