Espoon kaupunki - Esbo stad

Lakon vaikutukset Espoon palveluihin

Jaa

Kunta-alalla alkaa mahdollisesti 3. toukokuuta laaja lakko. Työntekijäjärjestöt JUKO, JHL ja Jyty antoivat 21. maaliskuuta pääkaupunkiseudun kaupunkeja koskevan lakkoilmoituksen. Lakko kestäisi 3.–9. toukokuuta. Alkaessaan lakko koskisi myös Espoon kaupungin toimintoja.

Ajan tasalla olevat tiedot lakon vaikutuksista Espoon kaupungin tarjoamiin palveluihin löytyvät osoitteesta espoo.fi/lakko.

Varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio-opetus

Toteutuessaan kunta-alan lakolla on merkittävät vaikutukset niin varhaiskasvatuksen kuin peruskoulu- ja lukio-opetuksen järjestämiseen. Mikäli lakko peruuntuu tai sopuun päästään ennen ilmoitettua lakon päättymisaikaa, päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten toiminta jatkuu normaalisti. 

Lakolla voi toteutuessaan olla vaikutusta oppilaitosten ja päiväkotien ruokailuun sekä tilojen siivoamiseen ruokapalveluhenkilöstön ja päiväkotien puhtauspalveluhenkilöstön lakon vuoksi.

Espoossa kunnalliset päiväkodit ovat kokonaan kiinni ainakin ensimmäisen lakkopäivän. Kaupunginhallitukselle tullaan esittämään, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään niiltä päiviltä, kun varhaiskasvatusta ei pystytä lapselle järjestämään.

Keskiviikosta 4.5. alkaen pyritään joitakin päiväkoteja pitämään avoinna jokaisella palvelualueella lyhyemmillä aukioloajoilla klo 8–16. Tiedot avoinna olevista päiväkodeista julkaistaan kaupungin verkkosivuilla tiistain aikana.

Perusopetusta ei järjestetä lakon aikana, koska opetusta ei voida turvallisesti järjestää vähäisen henkilökunnan vuoksi. Lakon aikana myöskään kouluruokailua ei järjestetä.

Lakon toteutuessa iltapäivätoimintaa ei järjestetä tiistaina 3.5. Palveluntuottaja tiedottaa huoltajille tiistaina, mikäli iltapäivätoimintaa voidaan järjestää keskiviikosta 4.5. alkaen.

Lukioissamme opetusta voidaan järjestää mahdollisen lakon aikana lähi- tai etäopetuksena tai opiskelijat opiskelevat itsenäisesti. Jos lukiossa järjestetään ruokailu lakon aikana, siitä ilmoitetaan erikseen.  

Hyvinvointi- ja terveyspalvelut

Lakolla voi olla suuria vaikutuksia hyvinvoinnin ja terveyden toimialan palveluihin, jos työntekijät joutuvat jäädä hoitamaan lapsiaan, kun päiväkodit ja koulut ovat kiinni. Vaikutuksia on kuitenkin vaikeaa arvioida etukäteen. Varatut vastaanotot, esimerkiksi terveysasemilla ja neuvoloissa, pidetään normaalisti, ellei aikaa erikseen peruta.

Vapaa-aika

Lakon aikana Espoon kaupunginmuseo KAMU WeeGeellä sekä Talomuseo Glims ovat suljettuina. Lakon vaikutukset Näyttelykeskus WeeGeen muuhun toimintaan täsmentyvät vielä myöhemmin.

Kaikki Espoon kirjastot ovat lakon ajan suljettuina. Omatoimiaikaa ei myöskään ole. Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuina.

Osa liikuntapaikoista on suljettuina ja osa ohjatuista liikuntatunneista perutaan.

Asiointipisteet ja puhelinvaihde

Espoon keskuksen asiointipiste palvelee lakon aikana, mutta joudumme todennäköisesti supistamaan sen aukioloaikoja normaalista.

Pyrimme pitämään kaupungin puhelinvaihteen avoinna lakon aikana. Emme välttämättä pysty vastaamaan ja välittämään puheluja normaalilla nopeudella.

Sähköisten asiointipalvelujemme sekä asiointipisteidemme puhelin-, sähköposti- ja chat-palvelut ovat suljettuna lakon ajan.

espoo.fi/lakko

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme