Kustannusosakeyhtiö Otava

Lämminhenkinen uutuuskirja valottaa tuotantoeläinten veikeitä persoonallisuuksia

Jaa

Jos luulit, että kaikki lehmät vain märehtivät apaattisina ja kukot ovat riidanhaluisia tappelupukareita, luulit väärin. Eläimet nimittäin ovat yhtä omintakeisia persoonallisuuksia kuin ihmisetkin. Uutuuskirjassaan “Kiehtovat kotieläimet” tietokirjailija Kirsi Haapamatti nostaa valokeilaan kotieläimiä, jotka yksilöllisyydellään sulostuttavat tilallisten arkea.

Toimittaja, tietokirjailija ja eläinten kokemusasiantuntija Kirsi Haapamatti kertoo uutuuskirjassaan Kiehtovat kotieläimet kymmeniä suloisia tosielämän eläintarinoita. Hän ammentaa paitsi omista kokemuksistaan Seinäjoella sijaitsevan pientilan emäntänä, myös useiden tilallisten haastatteluista.   

“Jokaiselle tilalliselle tulvi heti mieleen erityisiä ja iäksi mieleen jääneitä eläinpersoonallisuuksia. Kukaan ei jäänyt sanattomaksi”, Haapamatti iloitsee.  

Eläinmyönteinen kirja tuo lämpöä lihantuotantoon  

Haapamatti korostaa kirjassaan, kuinka kaikilla eläimillä tulisi olla mahdollisuus elää ja kasvaa omalle lajilleen tyypillisissä olosuhteissa. Hän ei kuitenkaan romantisoi eläintenpitoa, vaan ymmärtää kotieläintuotannon lainalaisuudet. Hän painottaa tilallisten lämmintä suhtautumista omiin eläimiin:  

“Joku lehmä ei päästä ohitseen ilman että pepusta rapsuttaa. Toisella on herkät utareet. Tilalliset tuntevat omat eläimensä ja tekevät lähes aina kaikkensa niiden hyvinvoinnin eteen”, Haapamatti muistuttaa.  

Kiehtovat kotieläimet on kuin henkäys maaseutua. Se päästää lukijan käyskentelemään lammaslaitumella ja väistelemään porsaita sikalan käytävällä. Se avaa suomalaisille tallin, kanalan ja navetan oven. 

Talvi-illan hetki himmeästi valaistussa kanalassa on kuin lämmin, pehmeä syli minullekin. Joskus mietin, että eläintenpitoni on itsekästä. Vaalin eläinlaumaani, hoidan ja huollan sitä, koska saan siltä koko maailman. -Ote kirjasta 

Kirsi Haapamatti on pienen eläinlauman omistaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen kirjansa on Sumu Sireeni – Suomen rakastetuin aasi (Otava 2018).  

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kirsi Haapamatti. Kuva Päivi Artikainen
Kirsi Haapamatti. Kuva Päivi Artikainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Kesän käsityökirjoissa miehet neulovat ja nypläävät18.4.2019 09:37:00 EESTTiedote

Kesän kuumin mies ei olekaan se, joka kokkaa tai kalastaa, vaan se joka neuloo ja nyplää! Suomalaisen pitsinnypläyksen maailmankartalle nostanut Tarmo Thorström on osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun nuori mies astuu ennakkoluulottomasti itselleen täysin vieraalle tontille. Markus Haakana puolestaan avaa neulomisen perustekniikkaa miesten logiikalla teoksessaan Jätkä neuloo. Moreeni julkaisee kevään ja kesän listoillaan yhdeksän käsityökirjaa. Villasukkien lisäksi neulotaan lapasia ja vaatteita, virkataan huiveja ja tutustutaan nypläykseen.

Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä 1917–19199.4.2019 08:37:00 EESTTiedote

Joulukuun 6. päivänä 1917 julistettu Suomen itsenäinen valtio oli heikko: se oli hallinnollisesti täysin voimaton sitä uhkaavia sisäisiä ja ulkoisia voimia vastaan. Suomalainen kansakunta oli hajalla ja erimielinen. Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on vahva kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme