Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lampaat aloittivat kesätyöt Vanhassa Vaasassa ja Gerbyn Omenapuupuistossa

Jaa

Viime vuosilta tutut kesäapulaiset aloittivat jälleen laiduntamisen. Tänä kesänä lampaita voi nähdä Läntisen pitkäkadun ja Torikadun välissä olevalla niityllä, Vanhan Vaasan raunioita vastapäätä sekä Gerbyn Omenapuupuistossa, joka on Vaasan kaupungin niittyjen hoidon Kunta-Helmi -kohde.

Tämä on jo neljäs kesä, kun Vaasan kaupungin viheralueyksikkö hankki kesälampaita maisemanhoitajiksi. Ekologiset ja hellävaraiset maisemanhoitajat sopivat hyvin alueille, jotka ovat kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittäviä. Vanhan Vaasan alue on lisäksi arkeologisesti arvokas.

Niityllä laiduntavat suomenlampaat ovat lammastilalta Mustasaaren Staversbysta. Lampaiden luona käydään päivittäin tarkistamassa, että niillä on kaikki hyvin ja samalla annetaan raikasta vettä.

Lammasaitauksen lähellä tulee liikkua rauhallisesti, aitaukseen ei saa mennä eikä lampaita saa syöttää. Huolehdithan myös, että koirasi ei häiritse lampaita. Näin varmistetaan, että niillä on hyvä olla, ja ne pysyvät terveinä. Huomioittehan, että Omenapuupuistoon ei saa ajaa autolla, vaan auto on jätettävä Kuusilahdentien päätyyn, mikäli menette katsomaan ahkeria kesätyöläisiä.

Yhteyshenkilöt

Viheraluehortonomi Leila Roininen, +358400959179, leila.roininen@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme