Aviador Kustannus

Lämpö ja suuret tunteet pilkahtelevat arjen tapahtumissa Maarit Verrosen Muutama lämmin päivä -kokoelman novelleissa

Jaa

Kirjallisuuden valtionpalkinnolla viime vuonna palkittu Maarit Verronen näyttää jälleen kykynsä pienten suurten tarinoiden kertojana uudessa novellikokoelmassaan.

Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä.
Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä.

Kirjailija Maarit Verrosen uusi novellikokoelma Muutama lämmin päivä ilmestyy Aviador Kustannuksen kustantamana 26.6.2019. Verrosen järkkymättömällä novellistintaidoilla kirjoitetut kertomukset ovat tuokiokuvia pienten ihmisten arjesta, joiden lomasta pilkahtelevat suuret tunteet ja ikiaikaiset kysymykset. Muutama lämmin päivä julkaistaan myös e-kirjana elokuussa 2019.

Suuria aiheita pienin sanoin

Arkisiin, näennäisen pieniin tapahtumiin voi kätkeytyä tiedostamattomia viestejä ja valtaviakin tunteita. Joka ne aistii, näkee enemmän kuin muut. Muutama lämmin päivä -kokoelman päähenkilöt ovat näkijöitä tilanteissa, joissa valta peittoaa sen, jolla ei valtaa ole. Teoksen henkilögalleriaan lukeutuu myös ihmisiä, jotka päätyvät tukahduttamaan myötätuntonsa ja myötäilemään valtaapitäviä – tai aiheuttamaan kanssaihmisilleen vahinkoa pyrkimällä sokeasti omiin hyvääkin tarkoittaviin tavoitteisiinsa. Vastapainona Verrosen traagisiksi kehittyville ihmiskohtaloille kirjan sivuilta pilkahtelee suurta lämpöä.

Marraskuussa 2018 valtionpalkinnolla pitkästä ja arvostetusta kirjailijanurastaan palkittu Maarit Verronen elää tällä hetkellä poikkeuksellisen intensiivistä luomiskautta. Hänet tunnetaan erityisesti voimakkaista novelleistaan ja romaaneistaan, joista uusin, Hiljaiset joet, ilmestyi Aviadorin kustantamana syksyllä 2018 ja on kerännyt ylistäviä arvioita niin kriitikoilta kuin lukijoiltakin.

Lisäksi Helsingissä asuva, Pohjois-Pohjanmaalla varttunut Verronen on ansioitunut tietokirjailijana. Viimeisimpänä häneltä on ilmestynyt monivuotiseen tutkimustyöhön perustuva tietokirja Puutornimuuntamot – tarinoita sähkönsiirrosta (Aviador, 2017) sekä Helsinki-aiheisia tietokirjoja.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Verronen, Maarit: Muutama lämmin päivä
170 sivua
ISBN 9789527347218
Ilmestymisaika: 26.6.2019
Sidottu
84.2

E-kirja
ISBN 9789527347225
Ilmestymisaika: elokuu 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä.
Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä.
Lataa
Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä, kansi.
Maarit Verronen: Muutama lämmin päivä, kansi.
Lataa
Maarit Verronen
Maarit Verronen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme