HSY

Lämpöinen sää jatkuu – hanavesi on edullinen, ekologinen ja erinomainen janojuoma!

Jaa

Helteellä pitää muistaa juoda riittävästi. HSY haluaa haastaa pääkaupunkiseudun asukkaat juomaan hanavettä janoonsa.

Hanavesi on edullista, ekologista ja laadultaan eriomaista - ihan parasta janojuomaa!
Hanavesi on edullista, ekologista ja laadultaan eriomaista - ihan parasta janojuomaa!

Helteellä pitää muistaa juoda riittävästi. Hanavesi on terveellinen valinta eikä hinta ei ole este juomiselle. Helsingin seudun ympäristöpalvelujen tuottama juomavesi maksaa asukkaille alle kolme senttiä ämpärilliseltä.

Ekologiseksi ja ilmastoystävälliseksi hanaveden tekee muun muassa se, että sitä ei tarvitse erikseen kasvattaa, pakata ja kuljettaa kulkuneuvolla. Vedentuotannon hiilijalanjälki on pääkaupunkiseudulla niin pieni (vain noin 2 kgCO2 asukasta kohden vuodessa), että se vastaa noin 15 km autolla ajamista koko vuoden aikana.

Hanaveden hyvästä laadusta kertoo tutkimusten lisäksi se, että juomavetemme on aina saanut erinomaiset arvosanat HSY:n asiakastyytyväisyyskyselyssä. Jopa saksalainen vesisommelier Arno Steguweit on ylistänyt HSY:n vettä.

Tuunaa oma janojuomasi

HSY haluaa haastaa pääkaupunkiseudun asukkaat juomaan hanavettä janoonsa. Osana haastetta järjestämme kesäkuun aikana leikkimielisen kampanjan Facebookissa. Osallistujien kesken arvomme kolme hanallista juoma-astiaa sekä seitsemän kahden lipun settiä (yhteensä 14 lippua) Tekniikan museoon, jossa voit tutustua vedenpuhdistukseen vuosimallia 1909. Museossa on syksyllä 2017 avautunut myös uusi interaktiivinen näyttely Tekniikan maa, jossa lähtökohtana on koti sekä tekniikan vaikutus arkeen, työhön ja ympäristöön.

Inspiraatiota janojuoman/hanaveden tuunaamiseen voit hakea 31.5. alkaen Finnkinon teattereista, joissa pyörii noin viikon ajan hanaveden juhlavideo, tai bongaamalla hanaveden juhlamainoksen Radio Iskelmän ja Radio Cityn Uudenmaan kuuluvuusalueilla kahden viikon aikana ennen juhannusta.

Nauti hanavedestä, ole hyvä! »

HSY Facebookissa »

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Elina Tanner, puh. 045 657 7375, elina.tanner(at)hsy.fi

Kuvat

Hanavesi on edullista, ekologista ja laadultaan eriomaista - ihan parasta janojuomaa!
Hanavesi on edullista, ekologista ja laadultaan eriomaista - ihan parasta janojuomaa!
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 17.8.201814.8.2018 14:45Tiedote

Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa http://dsjulkaisu.tjhosting.com/~hsy01/kokous/TELIMET.HTM Hallitus päättää muun muassa Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen yleissuunnitelman 2018-2022 hyväksymisestä ja sekajätteiden keräyksen ja kuljetuksen hankinnasta Pohjois-Espooseen ja Kauniaisiin. Hallitus päättää myös lausunnosta lakiluonnokseen jätelain muuttamisesta. Hallitus saa tiedoksi Blominmäen jätevedenpuhdistamohankkeen tilannekatsauksen 30.6.2018. Kokouksen pöytäkirja on nähtävissä em. osoitteessa perjantaina 17.8.2018. Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala puh. 040 593 6346 www.hsy.fi

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon typenpoiston häiriö helpottumassa – typpi poistuu jo lähes 80-prosenttisesti6.8.2018 16:19Tiedote

HSY:n Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa kaksi viikkoa jatkunut biologisen typenpoiston häiriö jatkuu yhä. Typenpoisto on kuitenkin saavuttamassa 80 % tason, joka on Viikinmäen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan mukainen vaatimus. Aktiivilieteprosessin nitrifikaatioaste ja sen myötä kokonaistypenpoisto palautuvat päivä päivältä. Normaalitilassa typenpoisto on yli 90 %, johon päästäneen tämän viikon aikana. Häiriötilanne käynnistyi maanantaina 23.7.2018 noin klo 03.00 ja sen selvittäminen aloitettiin välittömästi. Häiriön arvioidaan johtuvan tuntemattomasta teollisuuden kemikaalipäästöstä, joka on tappanut typenpoistosta vastaavia nitrifikaatiobakteereita. Prosessi toipuu sitä mukaa kun bakteerit lisääntyvät. Häiriöstä johtuen typpikuorma vesistöön kasvoi huomattavasti. Jätevedenpuhdistamon muu biologinen puhdistusprosessi toimii kuitenkin normaalisti, kuten myös kemiallinen fosforinpoisto. Muita vaikutuksia typpikuorman kasvun lisäksi ei arvioida olevan. Varsinaisen häiriötilanteen voi

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon typenpoisto normalisoitumassa hiljalleen1.8.2018 16:12Tiedote

HSY:n Viikinmäen jätevedenpuhdistamon biologisen typenpoiston vakava häiriö jatkuu ja typenpoistoteho on edelleen merkittävästi tavallista heikompi. Aktiivilieteprosessin nitrifikaatioaste ja sen myötä kokonaistypenpoisto ovat kuitenkin elpymässä hiljalleen. Typenpoistoaste on tänään keskiviikkona 45 % ja se paranee päivä päivältä nitrifikaation elpyessä. Häiriön aikana typenpoistoaste oli matalimmillaan vain 20 %, kun se Viikinmäessä on normaalitilassa yli 90 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme