Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää alueensa hyvinvointialueille tilaisuuden sotevalvonnan järjestämisestä

Jaa

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Valvontaviranomaiset järjestävät alueellisia tilaisuuksia hyvinvointialueiden sote-valvonnan valmistelun edistämiseksi.

Ensimmäinen alueellinen tilaisuus pidetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueen hyvinvointialueille. Tilaisuus on torstaina 5.5.2022 kello 9.00–12.30. 

Tilaisuudet on suunnattu hyvinvointialueiden sote-palveluiden valvontaa suunnitteleville, valvonnasta vastaaville sekä luottamushenkilöille. Tilaisuuteen osallistuu myös sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaa tekeviä alueellisia ja valtakunnallisia viranomaisia.

Tilaisuudessa kuulemme hyvinvointialueiden valvontatehtävän valmistelusta, omavalvonnasta, asiakas- ja potilasturvallisuudesta, sote-tietojärjestelmien valvonnasta ja THL:n keräämästä arvioititiedosta.

Tilaisuuden järjestää aluehallintovirastojen ja Valviran yhteinen Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen -hanke.

Verkossa pidettävät tilaisuudet ovat avoinna myös toimittajille. Ilmoittautumiset Ulla Saalastille, etunimi.sukunimi@avi.fi.

Ohjelma 

Tervetuloa!

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Sosiaali- ja terveysyksikön päällikkö Niina Siirilä, 0295 018 563
Johtaja Leena Laajala, 0295 018 549

Projektipäällikkö Leena Serpola-Kaivo-oja, Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA-projekti, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, 0295 017 290

etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme