Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on keskeyttänyt Yrjö & Hanna Oy:n Tammistokodin toimintayksikön toiminnan Tampereella 22.9.2022

Jaa

Yksikössä on ollut pitkään haasteita välittömän asiakastyön mitoituksessa, ja työvuoroista on puuttunut luvan mukaista henkilöstöä. Tampereen kaupunki on ottanut yksikön toiminnan haltuunsa ja jatkaa asiakkaiden hoitoa ja hoivaa.

Yrjö & Hanna Oy:n Tammistokoti tuottaa tehostettua palveluasumista vanhuksille. Yksikkö on ollut Tampereen kaupungin valvonnassa 15.2.2022 kaupungin tekemän ohjaus- ja valvontakäynnin jälkeen. Tampereen kaupunki on antanut Yrjö ja Hanna Oy:lle 5.8.2022 välittömän korjaamiskehotuksen. Yksikkö ei ole pystynyt korjaamaan toiminnassa olevia epäkohtia määräaikaan mennessä.

Tammistokoti on siirtynyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston valvontaan 29.7.2022, kun Tampereen kaupunki on ottanut yksikön tilanteesta yhteyttä aluehallintovirastoon. Aluehallintovirasto on lähettänyt 24.8.2022 kuulemisen Yrjö & Hanna Oy:lle ja saanut 8.9.2022 selvityksen ja selityksen. Epäselvien asioiden tarkentamisen vuoksi aluehallintovirasto teki yksikköön ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin.

Yksikössä on ollut pitkään haasteita välittömän asiakastyön mitoituksessa. Välittömän asiakastyön mitoitus on alittanut vanhuspalvelulain 20 §:n mukaisen asiakkaiden palvelutarpeen perusteella laskettavan mitoituksen. Lisäksi yksiköstä on puuttunut luvan mukaista henkilöstöä. Aluehallintoviraston 22.9.2022 ennalta ilmoittamattomalla tarkastuskäynnillä ilmeni muun muassa, että aamu- ja yövuoroista on puuttunut työntekijöitä.

Selvitysten ja tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoarvioi, että asiakasturvallisuus vaarantuu ja päätti keskeyttää Tammistokodin toimintayksikön toiminnan suullisella hallintopäätöksellä tarkastuskäynnin aikana.

Tampereen kaupunki otti yksikön toiminnan haltuunsa aluehallintoviraston hallintopäätöksen jälkeen. Asiakkaiden hoito ja hoiva jatkuu Tammistokodissa Tampereen kaupungin järjestämänä. Tampereen kaupunki tiedottaa omaisille asiasta tarkemmin.

Lisätietoa:

Ylitarkastaja Mirja Sirén

p. 0295 018 538

etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har avbrutit verksamheten vid Yrjö & Hanna Oy:s enhet Tammistokoti i Tammerfors den 22 september 202223.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Enheten har under lång tid haft utmaningar med personaldimensioneringen för det direkta klientarbetet. Under arbetsskiften har det inte funnits den personal som krävs enligt tillståndet. Tammerfors stad har tagit över enhetens verksamhet och ansvarar i fortsättningen för vården och omsorgen om klienterna.

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202322.9.2022 09:50:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2023 senast 4.11.2022. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

On aika tehdä esitykset vuoden 2023 äitienpäivän kunniamerkkien saajista22.9.2022 09:50:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot pyytävät 4.11.2022 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2023 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen. Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme