Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti uusista Keski-Pohjanmaan alueen (pl. Reisjärvi) kokoontumisrajoituksista

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tänään uuden päätöksen Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien (pl. Reisjärvi) alueen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumisrajoituksista. Osallistujamäärät ylittäviä tilaisuuksia voidaan järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa päivitettyä ohjetta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on viimeksi 28.5.2021 antamallaan päätöksellä (LSSAVI/8524/2021) kieltänyt Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien (pl. Reisjärvi) alueilla sisätiloissa kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Aluehallintovirasto on lisäksi asettanut näitä osallistujamääriä pienempien tilaisuuksien järjestämisen edellytykseksi opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antaman ohjeen noudattamisen. Päätöksen voimassaoloaika on 2.6. - 15.6.2021.

Nyt tekemällään uudella tartuntalain pykälä 58 mukaisella päätöksellä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia ja tarkentaa terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatettavan ohjeen versiota.

Edellyttäen, että tapahtumien turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta (31.5.2021), Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 10 henkilöä, ja rajatuissa ulkotiloissa tilaisuuksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Ministeriön ja THL:n ohje täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita (pykälä 58 c), joita tapahtumajärjestäjien tulee noudattaa.

Määräys on voimassa ajalla 10.6. – 22.6.2021.

Päätöksellä kumotaan 28.5.2021 annettu Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien (pl. Reisjärvi) alueita koskeva Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla antama määräys ajalta 10.6 – 15.6.2021

Lisää tietoa:

Aluehallintoviraston koronaneuvonta tapahtumanjärjestäjille (ma-pe klo 8–11.30 ja 12.30–16): p. 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Lisätietoja medialle:

  • aluehallintoylilääkäri Laura Blåfield, p. 0295 018 587
  • ylijohtaja Marko Pukkinen, p. 0295 018 582

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme