Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uusia rajoituspäätöksiä neljän sairaanhoitopiirin alueelle

Jaa

Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiiriä koskevat mahdolliset päätökset annetaan aikaisintaan perjantaina 14.1.2022 ja ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla. Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueelliset koronatyöryhmät ovat esittäneet alueilleen uusia rajoituksia, joiden valmistelua jatketaan aluehallintovirastossa sairaanhoitopiirien lausuntojen jälkeen. Pirkanmaalle ei ole tällä hetkellä valmisteilla uutta rajoituspäätöstä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan tartuntatautilain pykälä 58 g mukaisia tilojen sulkemista koskevia päätöksiä Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueille. Aluehallintovirasto on pyytänyt sairaanhoitopiireiltä asiantuntijalausunnot, joiden perusteella arvioidaan mahdollisten rajoitusten tarkempaa sisältöä. Päätökset annetaan aikaisintaan tämän viikon perjantaina (14.1.2022), ja ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Myös Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueelliset koronatyöryhmät ovat esittäneet alueilleen uusia rajoituksia, joiden valmistelua jatketaan aluehallintovirastossa sairaanhoitopiirien lausuntojen jälkeen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle aluehallintovirastossa ei ole tällä hetkellä valmistella uutta päätöstä. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki on tällä viikolla antanut alueelleen uusia suosituksia: Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset

Lisätietoja

Vastauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestäjille ja tilojen haltijoille avin Usein kysyttyä koronaviruksesta-sivustolla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot
Tartuntatautilaki, Finlexin sivut 
58 §: kokoontumisrajoitus: yleisötilaisuudet, yleiset kokoukset
58 d §: tilojen käytön edellytykset
58 g §: tilojen väliaikainen sulkeminen
58 i §: koronatodistuksen käyttö

Aluehallintovirastojen asiakaspalvelu, asiakaspalvelu@avi.fi

Ravintolarajoitukset, valtioneuvoston sivut

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Kainuuseen – voimaan 20.1.202219.1.2022 13:42:45 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään määrännyt asiakas- ja yleisötilojen käytölle rajoituksia Kainuun maakunnan kuntien alueella 20.1.2022 alkaen. Voimassa olevien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoitusten lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Määräys on nyt tehdyllä päätöksellä voimassa 19.2.2022 saakka. Rajoitusten ajantasaisuutta seurataan tarkoin.

Asiattomasta johtamistavasta ja muusta epäasiallisesta kohtelusta toimitusjohtajalle ja yhtiölle sakkoja18.1.2022 14:36:50 EET | Tiedote

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Lahdessa toimivan, muovituotteita valmistavan yhtiön toimitusjohtajan työturvallisuusrikoksesta 50 päiväsakkoon ja yhtiön 6 000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi toimitusjohtaja ja yhtiö velvoitettiin maksamaan työntekijälle tilapäisestä haitasta 3 000 euroa ja kärsimyskorvauksena 2 000 euroa. Tapauksessa oli kyse epäasiallisesta kohtelusta ja haitallisesta kuormittumisesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.1.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme