Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valvoo valtakunnallisesti työllisyyden edistämisen kuntakokeiluja

Jaa

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät maassamme 1.3.2021. Kokeilut ovat määräaikaisia ja päättyvät 30.6.2023. Mukana on 118 kuntaa 25 eri kokeilualueella. Laillisuusvalvontaa varten aluehallintovirastoon on perustettu kokonaan uusi tehtävä työllisyyden kuntakokeilujen valvontaa varten.

Työllisyyden kuntakokeilut liittyvät hallitusohjelman työllisyystavoitteeseen sekä kuntien roolin vahvistamiseen työllisyyspalvelujen järjestäjänä. Työllisyyden kuntakokeiluissa TE-toimiston tehtäviä siirretään lainsäädännöllä kuntakokeiluun kuuluvan kunnan tehtäviksi. Asiakkaan siirryttyä kuntakokeiluun, hänen palveluistaan vastaa pääasiallisesti hänen kotikuntansa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston oikeusturvayksikkö valvoo valtakunnallisesti työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämistä kaikilla kokeilualueilla. Valvonta sisältää kantelujen tutkimista koskevan tehtävän lisäksi aktiivista riskiperusteista ja valvontasuunnitelmaan perustuvaa valvontaa, johon voi liittyä myös tarkastuskäyntejä.

Valvonnalla pyritään varmistamaan asiakkaille erityisesti yhdenvertainen toimeentulon turva ja palvelujen saatavuus, yksityiselämän suoja sekä kielellisten oikeuksien toteutuminen.

Lisätietoa kuntakokeiluista:

Aluehallintovirasto: Työllisyyden kuntakokeilut (avi.fi)

TE-palvelut: Työllisyyden kuntakokeilut (te-palvelut.fi)

Työ- ja elinkeinoministeriö: Työllisyyskokeilut (tem.fi)

Kuntaliitto: Työllisyyden kuntakokeilu (pdf-raportti)

Lisätietoa medialle:

ylitarkastaja Minerva Lehtinen
lakimies Marjaana Sauvola-Lukkari

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikille Vestas Oy:n tuulivoimatyömaiden työntekijöille pakollisen terveystarkastuksen Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla16.4.2021 16:21:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tänään tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 mukaisen päätöksen pakollisista terveystarkastuksista Vestas Oy:n tuulivoimatyömaihin kuuluvilla Saunamaan ja Suolakankaan työmailla Kurikan, Teuvan ja Kauhajoen kuntien alueilla työskenteleville henkilöille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Määräys on voimassa 16.-30.4.2021.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Ähtärin eläinpuistossa olevan Flowparkin vaijeriliukuradan vaikutukset eläinten hyvinvointiin16.4.2021 15:19:08 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti 7.4. Ähtärin eläinpuiston vaijeriliukuradan, joka kulkee osittain karhujen ulkotarhan ylitse. Karhut vaikuttavat hyvinvoivilta, mutta eläinpuisto on velvoitettu järjestämään tehostettua seurantaa, jotta mahdollisiin toimenpiteisiin voidaan tarvittaessa ryhtyä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme