Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston potilasasiamiesfoorumi 12.10.2021 tukee potilasasiamiesten työtä

Jaa

Kaikki alueen potilasasiamiehet ovat tervetulleita etänä pidettävään tilaisuuteen. Tilaisuuteen toivotaan osallistujilta ennakkokysymyksiä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää 12.10.2021 potilasasiamiesfoorumin. Kyseessä on uudentyyppinen tilaisuus, joka kokoaa yhteen alueen potilasasiamiehet. Ohjelmassa on muun muassa keskeisten kantelupäätösten esittelyä ja keskustelua ajankohtaisista asioista muiden potilasasiamiesten kanssa.

Tilaisuus on suunnattu yksityisen ja julkisen sektorin potilasasiamiehille, jotka toimivat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueella.

− Potilasasiamiehen kannattaa osallistua foorumiin, jos toivoo tukea työlleen sekä mahdollisuutta keskustella terveydenhuoltoon ja potilaiden oikeuksiin liittyvistä kysymyksistä muiden potilasasiamiesten ja valvovan viranomaisen kanssa. Toivomme aktiivista osallistumista koko toimialueeltamme, kertoo ylitarkastaja Elise Kuismanen. 

Ennakkokysymykset 1.9. mennessä, ilmoittautuminen 5.10. mennessä

Oletko törmännyt hankaliin tai tulkinnanvaraisiin kysymyksiin potilasasiamiehen työssä? Lähetä askarruttamaan jääneitä kysymyksiä tilaisuuden järjestäjille. Kysymykset käsitellään nimettömästi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat linkin, jonka kautta voit jättää oman kysymyksesi. Kyselylinkki on auki 1.9. saakka. Tapahtumaan voi ilmoittautua 5.10. asti.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa

Lisätietoja:

ylitarkastaja Elise Kuismanen, p. 0295 018 050

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

etunimi.sukunimi@avi.fi

Potilasasiamiehet ohjaavat ja neuvovat potilaita heidän asemaansa ja oikeuksiinsa liittyvissä kysymyksissä. Julkisen ja yksityisen terveydenhuollon jokaisessa toimintayksikössä on nimetty potilasasiamies, johon hoitoonsa tai kohteluunsa tyytymätön potilas voi ottaa yhteyttä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme