Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen aluevaalilautakunnat asetettu

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on asettanut aluevaalilautakunnat toimialueensa tuleville hyvinvointialueille. Aluevaalilautakunnan tehtävänä on vahvistaa aluevaalien ehdokasasettelu ja vaalitulos. Suomen ensimmäiset aluevaalit ovat 23.1.2022 ja aluevaltuustot aloittavat toimintansa 1.3.2022.

Aluevaaleissa vaalipiirinä on hyvinvointialue. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen hyvinvointialueet muodostuvat maakuntien kunnista. Jokaiseen vaalipiiriin asetetaan ehdokkaat, joita kyseisen alueen äänestäjät voivat äänestää. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueeseen kuuluvat seuraavat hyvinvointialueet:

  • Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Keski-Suomen hyvinvointialue
  • Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Pirkanmaan hyvinvointialue
  • Pohjanmaan hyvinvointialue.

Aluevaaleissa valitaan aluevaltuusto, jonka alkuvaiheen tehtäviä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Aluevaltuusto valitsee myös hyvinvointialuejohtajan, päättää aluehallituksen kokoonpanosta ja asettaa hyvinvointialueen muut toimielimet.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto nimesi 27.9. aluevaalilautakuntien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet. Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin

  • Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle: Marjo Aho, Seinäjoki
  • Keski-Suomen hyvinvointialueelle: Raimo Sopo, Jyväskylä
  • Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle: Sanna Kiviniemi, Kannus
  • Pirkanmaan hyvinvointialueelle: Tuula Harkonmaa, Tampere
  • Pohjanmaan hyvinvointialueelle: Thomas Öhman, Vaasa.

Aluehallintovirasto pyysi esitykset ehdokkaista aluevaalilautakuntaan äänestäjäryhmiltä, jotka olivat asettaneet ehdokkaita edellisissä kuntavaaleissa. Ehdokkaita asettivat Etelä-Pohjanmaalla 7, Keski-Suomessa 10, Keski-Pohjanmaalla 8, Pirkanmaalla 9 ja Pohjanmaalla 10 puoluetta, yhdistystä tai yhteislistaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset aluevaalilautakuntien asettamisesta.
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue | Keski-Suomen hyvinvointialue |Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue | Pirkanmaan hyvinvointialue | Pohjanmaan hyvinvointialue.

Tietoa aluevaaleista löytyy vaalit.fi-verkkosivulta.

Lisätietoja:
oikeusturvayksikön päällikkö Päivi Lahtinen, p. 0295 018 533
etunimi.sukunimi@avi.fiLänsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Sivistystoimi sai kiitosta onnistumisesta korona-aikana – jälkityö jatkuu pitkään14.10.2021 12:52:49 EEST | Tiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen vierailivat 14.10.2021 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sivistysjohdon verkoston kokouksessa. Johtaja Veijo Kosola kertoi avauksessaan, että koronapandemian aikana kuntien sivistysjohto on kokoontunut verkostossa 66 kertaa. Ylijohtaja esitti suuret kiitokset kuntien sivistysjohdolle ja sivistystoimen työntekijöille alueellamme menestyksekkäästä koronaepidemian torjuntatyöstä. Kouluissa ja oppilaitoksissa on selvitty erinomaisesti järjestämään opetus haasteellisissa olosuhteissa koronakriisin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme