Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 24.2.2021

Jaa

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 24.2.2021. Kaikki 40vankia on määrätty karanteeniin. Vanajan vankilan Ojoisten osaston vangit testataan tänään 25.2. ja tuloksia saadaan viikonlopun aikana.

Altistuneita on nelisenkymmentä vankien ja henkilöstön joukossa.

Vankilan henkilöstöä on ohjeistettu asianmukaisista suojautumistoimenpiteistä. Eristystoimenpiteet on tehty suositusten mukaisesti ja toimintamalleista on sovittu Vankiterveydenhuollon tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Rikosseuraamusalueella ja vankilassa on ryhdytty asian vaatimiin toimenpiteisiin yhteistyössä Vankiterveydenhuollon kanssa ja asianosaisiin on oltu yhteydessä. Vangeilla on ollut mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa viikoittaisissa kokouksissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä viranomaisohjeistuksia noudattaen. Alueilla on myös paikalliset valmiusryhmät.

Lisätiedot:

Länsi-Suomen alueylilääkäri Vivian Reinhold p.029 524 5571, vivian.reinhold@vth.fi

Aluejohtaja Pauli Nieminen, p. 029 56 83700

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme