Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi HUS-yhtymäsopimuksen

Jaa

Aluevaltuusto päätti hyväksyä väliaikaisen HUS-valmisteluryhmän ehdotuksen HUS-yhtymän perussopimukseksi.

HUS-yhtymällä on järjestämisvastuu sille laissa säädetyistä ja HUS-järjestämissopimuksessa määrätyistä palveluista ja se ylläpitää yliopistollista sairaalaa.HUS-yhtymän tehtävänä on myös sen järjestämisvastuuseen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen liittyvä koulutus-, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta.HUS-yhtymä huolehtii lisäksi muistahyvinvointiyhtymälle laissa säädetyistä tehtävistä. 

Valtuustossa hyväksyttiin myös esitetty toivomus, että yksi yliopistosairaalan keskeisistä perustehtävistä, tutkimus-, kehitys-, koulutus-, innovaatio- ja opetusrahoitus, eli TKKIO–rahoitus turvataan sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen muuttuessa niin, että rahoitus tulee suoraan HUSille valtiolta erillisrahoituksena. 

Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto myös toivoo, että yhtymäkokousmallin toimivuutta seurataan tarkasti ja mikäli mallissa havaitaan epäkohtia, niin tieto tästä tuodaan välittömästi aluevaltuustolle ja ryhdytään myös muihin tarvittaviin toimenpiteisiin epäkohtien korjaamiseksi. 

HUS-yhtymän jäseniä ovat Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Vantaan jaKeravan hyvinvointialueet sekä Helsingin kaupunki.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarno LimnéllLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja / Ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Puh:040 527 6173jarno.limnell@luvn.fi

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

Verkkosivut: 
www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme