Espoon kaupunki - Esbo stad

Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolissaan hallituksen kaavailemista supistuksista poliisin määrärahoihin

Jaa

Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolestuneita hallituksen suunnitelmista heikentää poliisin jo ennestään niukkoja resursseja. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen voimavarat ovat jo nyt suhteutettuna alueen väkilukuun valtakunnallisessa vertailussa 2020 alimmat, totesi Länsi-Uudenmaan kuntajohtajakokous 27.8.

Yhteiskunta on muutoksessa ja niin myös turvallisuusympäristö. Väestörakenne muuttuu, polarisaatio ja syrjäytymiskehitys haastavat viranomaisia. Samaan aikaan globaali ja kompleksisempi turvallisuusympäristö kyberuhkineen, riskihenkilöineen ja liikkuva rikollisuus eri muodoissaan haastaa toden teolla koko yhteiskuntaa ja erityisesti sen turvallisuusviranomaisia.

Resurssien leikkaukset ja sopeuttamistoimet heikentäisivät poliisin kykyä perustehtävien hoidossa, ja se heijastuisi väistämättä myös muihin viranomaisiin, sidosryhmiin ja siihen hyvään yhteistyöhön, joka on saatu aikaan. Poliisin toiminta yhteistyöverkostoissa sekä käytännön yhteistyö monissa muodoissaan on ollut ja on ensiarvoisen tärkeää kunnille, ja sitä ei saa vaarantaa. Meillä Länsi-Uudenmaan alueen kunnilla on ollut erittäin hyvä ja toimiva yhteistyö Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa. Olemme nyt monella tapaa hyvin huolestuneita siitä, mihin poliisin voimavaroihin kohdistuva kehitys on kokonaisvaltaisesti johtamassa. Nyt ei ole oikea aika vähentää poliisin voimavaroja, linjasivat Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat.

Länsi-Uusimaa muodostuu kymmenestä Uudenmaan kaupungista ja kunnasta: Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Alueella asuu yli 470 000 asukasta.

Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja, Espoo

Denis Strandell, kaupunginjohtaja, Hanko

Robert Nyman, kunnanjohtaja, Inkoo   

Christoffer Masar, kaupunginjohtaja, Kauniainen

Tuija Telen, kaupunginjohtaja, Karkkila   

Tarmo Aarnio, kunnanjohtaja, Kirkkonummi

Mika Sivula, kaupunginjohtaja, Lohja   

Ragnar Lundström, kaupunginjohtaja, Raasepori

Juha-Pekka Isotupa, kunnanjohtaja, Siuntio   

Erkki Eerola, kunnanjohtaja, Vihti

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme