Espoon kaupunki - Esbo stad

Länsi-Uudenmaan sote-keskuksen suunnittelu käynnistyy, hankejohtajien haku on avattu

Jaa

IngLänsi-Uudenmaan kunnat Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio sekä perusturvakuntayhtymä Karviainen (Karkkila ja Vihti) ryhtyvät suunnittelemaan yhteistä sote-keskusta, joka tarjoaa asukkaille laadukkaat ja helposti saatavilla olevat palvelut. Samalla varaudutaan Länsi-Uudenmaan sote-alueen perustamiseen.

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke ja palvelujen rakenneuudistus toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin. Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat sopivat tänään hankkeen ensimmäisistä toimenpiteistä.

Tavoitteena hyvä asiakaskokemus ja saumattomat palvelupolut

Tulevaisuuden sote-keskukseen kuuluvat perustason terveydenhuollon palvelut (myös mielenterveys- ja päihdepalvelut), kaikki sosiaalipalvelut sekä ikääntyvän väestön palvelut. Sote-keskus tarjoaa yhteensovitettuja digitaalisia, fyysisiä ja liikkuvia palveluja – kyse ei ole siis yksittäisestä toimipisteestä.

Tulevaisuuden sote-keskus tarjoaa asukkaille helposti saatavilla olevat laadukkaat palvelut, edistää hyvinvointia ja hillitsee kustannusten nousua. Palvelua on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi, ja palvelut nivoutuvat sujuvasti yhteen erikoissairaanhoidon ja muiden kuntapalvelujen kanssa.

Länsi-Uudenmaan kunnissa on jo meneillään tulevaisuuden sote-keskusta tukevia kehittämishankkeita. Ne toimivat hyvänä pohjana nyt alkavalle yhteiselle suunnittelulle, jonka tavoitteet ovat korkealla:

  • koordinoitua asiakaspalvelua monissa kanavissa ja monilla kielillä
  • vastaanotoille pääsee nopeasti, asian käsittely alkaa heti
  • monipuolinen perhekeskus lapsiperheiden tarpeisiin
  • selkeät palvelupolut paljon palveluja tarvitseville asiakkaille
  • helposti saavutettavat, vaikuttavat mielenterveyspalvelut nuorille ja aikuisille
  • työkykyä ja työllistymistä tukeva työkykyohjelma
  • arvokas elämän loppuvaiheen hoito
  • asumispalvelujen ohjaus ja valvonta
  • sähköisten palvelujen laajamittainen hyödyntäminen.

Neljä hankejohtajaa nyt haussa

Hankkeen organisointi, keskeiset rekrytoinnit sekä hankintojen ja sopimusten valmistelu käynnistetään välittömästi, jotta syksyn aikana päästään hyvään vauhtiin. Myös henkilöstön ja asukkaiden osallisuuteen sekä viestintään kiinnitetään erityistä huomiota alusta lähtien.

Ensimmäiseksi rekrytoidaan neljä hankejohtajaa: kokonaisvastuullinen hankejohtaja sekä sote-keskus-hankejohtaja, järjestäminen ja organisaatio -hankejohtaja sekä digi- ja ICT-hankejohtaja. Hakuilmoitukset löytyvät Kuntarekry-järjestelmästä. Tehtävät ovat määräaikaisia vuoden 2021 tai 2022 loppuun. Muita rekrytointeja avataan hankkeen edetessä.

Lisätiedot:
Perusturvajohtaja Juha Metso, Espoo, p. 050 532 7321  
Hankesuunnitelma, rakenneuudistus  
Hankesuunnitelma, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo experimenting with new solutions to tackle food waste in stores1.10.2020 14:29:03 EESTPress release

This autumn, Espoo is piloting ways to reduce food waste generated in food stores. K-Market Kilo will take part in the waste food experiment, with a waste food day to be held there on Saturday 10 October at 12noon–4pm. Food waste and the efforts to reduce waste will be discussed on that day of the campaign. Customers will receive tips on tackling their own food waste, and a guide on food waste for households will be handed out.

Espoossa kokeillaan uusia ratkaisuja kauppojen ruokahävikkiin1.10.2020 14:24:31 EESTTiedote

Espoossa pilotoidaan tänä syksynä ruokakauppojen keinoja vähentää ruokahävikkiä. Mukana hävikkiruokakokeilussa on K-Market Kilo, jossa järjestetään hävikkipäivä lauantaina 10.10. klo 12–16. Kampanjapäivänä kerrotaan ruokahävikistä ja hävikin vähentämiseksi tehtävästä työstä. Asiakkaat saavat vinkkejä oman ruokahävikin taklaamiseksi, minkä lisäksi jaossa on myös kuluttajille suunnattu hävikkiruokaopas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme