Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Länsisataman raskas liikenne kokonaan Tyynenmerenkadulle 13.1. alkaen – henkilöautoilijoiden kannattaa valita Länsisatamankatu

Jaa

Helsingin Länsisataman raskas ajoneuvoliikenne ohjataan 13.1.2020 alkaen Tyynenmerenkadun kautta satamaan. Jatkossa sekä sisään- että ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta. Nyt päästään Helsingin kaupungin tavoitteeseen, jossa satamaa käyttävä raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi.

Raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi.  Kuva: Veikko Somerpuro
Raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi. Kuva: Veikko Somerpuro

Järjestelyn myötä sataman raskaan liikenteen määrä ei lisäänny, mutta raskaan liikenteen odotuskentät poistuvat kokonaan Jätkäsaaresta. Rekat ja trailerit otetaan vastaan satamaan muutaman tunnin aikaikkunoissa odottamaan laivaan pääsyä suljetun satama-alueen laitureille. 

Uudet toimintatavat ovat vaatineet liikennejärjestelyjä niin katuverkossa kuin sataman alueella. Helsingin kaupunki muuttaa joulukuussa Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen pisaranmalliseksi kiertoliittymäksi. Satama-alueen sisällä uudet lähtöselvitysportit järjestelmineen asennetaan ja odotuskaistatsijoitetaan laiturialueelle. Lähtöselvitys siirretään uudelle paikalleen reittimuutoksia edeltävänä viikonloppuna, kun raskasta liikennettä kulkee satamassa hieman arkea vähemmän.

Henkilöautoilijoille Länsisatamankatu on hyvä reitti

Laivamatkustajien henkilöautot kulkevat sisään ja ulos satama-alueelta Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä. Länsisatamaa käyttävillä henkilöautoilijoilla on raskaan liikenteen käyttämän Tyynenmerenkadun sijaan valittavissa myös Länsisatamankadun rauhallisempi reitti.

Helsinki on Euroopan vilkkain ulkomaanliikenteen matkustajasatama. Vuonna 2018 Helsingin Sataman kautta kulki 12,1 miljoonaa matkustajaa. Helsingin Satama on myös Suomen johtava ulkomaankaupan yleissatama. Vuonna 2018 sataman kautta kulki tavaraa – mm. päivittäistavaraa, metsäteollisuuden tuotteita, koneita ja laitteita – yhteensä 14,7 miljoonaa tonnia. Satama palvelee pääkaupunkiseudun ja koko maan elinkeinoelämää ja hyvinvointia ja sillä on huomattavat positiiviset vaikutukset talouteen ja työllisyyteen. Vuonna 2018 Helsingin Satama Oy:n liikevaihto oli 97 Meur.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jukka Kallio, liiketoimintajohtaja, rahti, Helsingin Satama Oy
e-mail: jukka.kallio(at)portofhelsinki.fi, puh. +358 40 3504026

Kati Kiyancicek, tiimipäällikkö, Helsingin kaupunki
e-mail: kati.kiyancicek(at)hel.fi, puh. +358 9 310 64734

Outi Säntti, projektinjohtaja, Helsingin kaupunki
e-mail: outi.santti(at)hel.fi, puh. +358 9 310 25976

Viestin välitti:

Tero Lahti, viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunki
e-mail: tero.j.lahti(at)hel.fi, puh. +358 40 334 4801

Kuvat

Raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi.  Kuva: Veikko Somerpuro
Raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa
Länsisataman raskaan liikenteen sisään- ja ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta.
Länsisataman raskaan liikenteen sisään- ja ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta.
Lataa
Länsisatamaa käyttävien henkilöautoilijoiden kannattaa valita jatkossa reitikseen Länsisatamankatu.
Länsisatamaa käyttävien henkilöautoilijoiden kannattaa valita jatkossa reitikseen Länsisatamankatu.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta maskisuositukseen6.8.2020 15:09:55 EESTTiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen. Tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua. Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme