Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Länsiväylälle suunnitellaan eritasoliittymä Koivusaaren kohdalle

Jaa

Helsingin kaupunki ja Uudenmaan ELY-keskus aloittavat tiesuunnitelman laatimisen Länsiväylän tiejärjestelyistä Koivusaaren kohdalla. Länsiväylälle suunnitellaan uusi eritasoliittymä, joka korvaa Katajaharjun eritasoliittymän.

Länsiväylä kuvattuna Katajaharjuntien sillalta. Taustalla Koivusaari.
Länsiväylä kuvattuna Katajaharjuntien sillalta. Taustalla Koivusaari.

Tiesuunnittelu perustuu Koivusaaren osayleiskaavaan, joka on ollut voimassa vuodesta 2017 lähtien. Koivusaareen on suunnitteilla noin 5 000 asukkaan ja 4 000 työpaikan uusi asuinalue. Tilaa rakentamiselle saadaan täyttämällä merta Länsiväylän molemmin puolin.

Suunniteltavat tiejärjestelyt parantavat kehittyvän alueen liikenneyhteyksiä. Tiesuunnitelma laaditaan samanaikaisesti Koivusaaren muun suunnittelun eli asemakaavoituksen sekä liikenne- ja katusuunnittelun kanssa.

Uuden eritasoliittymän lisäksi Länsiväylän ylle suunnitellaan kansi ja uusi Koivusaaren puistokatu, jotka yhdistävät eteläistä ja pohjoista Koivusaarta. Lauttasaaren ja Koivusaaren välille rakennetaan uusi Vaskilahdenkatu.

Alustavan arvion mukaan Länsiväylää koskeva tiesuunnitelma valmistuu vuodenvaihteessa 2020–2021. Suunnittelun aikana alueella tehdään tarvittavia mittauksia ja pohjatutkimuksia. Koivusaaren alueen tie- ja katusuunnitelmia esitellään aikanaan esittelytilaisuudessa, jonka ajankohdasta ilmoitetaan erikseen.

Koivusaari rakennetaan 2020-luvulla. Ensin rakennetaan täyttöjä, ruoppauksia, kunnallistekniikkaa, katuja ja eritasoliittymää. Talonrakentaminen jatkuu koko 2020-luvun ajan.

Koivusaaren asemakaavaehdotus on tarkoitus esitellä kaupunkiympäristölautakunnalle loppuvuodesta 2019. Valmisteilla oleva asemakaava tulee nähtäville ennen päätöksentekoa. Osoitteesta hel.fi/suunnitelmavahti voi tilata sähköpostiin Suunnitelmavahdin eli ilmoituksen siitä, kun kaavoja tai liikennesuunnitelmia tulee nähtäville.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenne-, tie- ja katusuunnittelu
Jukka Tarkkala, projektipäällikkö
jukka.tarkkala@hel.fi, puh. 09 310 37302

Asemakaavoitus
Mikko Reinikainen, tiimipäällikkö
mikko.reinikainen@hel.fi, puh. 09 310 37206

Kuvat

Länsiväylä kuvattuna Katajaharjuntien sillalta. Taustalla Koivusaari.
Länsiväylä kuvattuna Katajaharjuntien sillalta. Taustalla Koivusaari.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.11.201914.11.2019 16:52:53 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.11.2019 klo 16. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.11.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme