Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Länsiväylän ympäristön suunnitteluperiaatteissa esitetään kantakaupungin laajentamista ja tunnelia Lauttasaareen

Jaa
Länsiväylän ympäristön osayleiskaavoitus koskee Länsiväylää ja sen lähialueita Koivusaaressa, Lauttasaaressa ja Salmisaaressa. Kaupungin asiantuntijat ovat laatineet esityksen suunnitteluperiaatteista osayleiskaavoituksen pohjaksi. Suunnitteluperiaatteet pohjautuvat aloitusvaiheessa laadittuihin kaavan tavoitteisiin sekä skenaariotarkasteluihin.
Näkymä Salmisaaren pohjoisrannalta Oureille. Kuva: Satu Turula.
Näkymä Salmisaaren pohjoisrannalta Oureille. Kuva: Satu Turula.

Lauttasaaressa Länsiväylää esitetään tunneliin, mikä varmistaa satama- ja tavaraliikenteen sujuvuuden ja poistaa Länsiväylän aiheuttamat melu- ja muut haitat. Lauttasaaren pohjoisosaan suunnitellaan monipuolista kaupunkirakennetta, jossa eri toiminnot ovat hyvin saavutettavissa. Salmisaaressa kaupunkirakenteen kehittäminen sovitetaan satamatunnelista tehtävään päätökseen. Suunnittelualueelle osoitetaan yhtenäinen rantareitti ja pyöräilyn pääreitti Länsibaana, sekä tutkitaan raitiotieyhteyttä. Alueen viher- ja virkistysverkostoa kehitetään.

”Alueeseen kohdistuu osittain ristiriitaisia näkemyksiä. Esitetyt suunnitteluperiaatteet yhteensovittavat näitä näkökulmia ja vastaavat mielestäni parhaiten kaavalle asetettuihin tavoitteisiin muun muassa kantakaupungin laajentamisesta ja liikenteen jatkuvuuden turvaamisesta”, kommentoi yleiskaavapäällikkö Pasi Rajala.

Suunnitteluperiaatteet viedään kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn tiistaina 18.4.2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, maankäytön yleissuunnittelu:


Pasi Rajala
Yleiskaavapäällikkö
p. 0400 838641
pasi.rajala@hel.fi


Saija Miettinen-Tuoma
johtava yleiskaavasuunnittelija, projektipäällikkö
p. 09 310 37374,
saija.miettinen@hel.fi


Satu Tarula
johtava yleiskaavasuunnittelija
p. 09 310 37164
satu.tarula@hel.fi

Kuvat

Näkymä Salmisaaren pohjoisrannalta Oureille. Kuva: Satu Turula.
Näkymä Salmisaaren pohjoisrannalta Oureille. Kuva: Satu Turula.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.6.20231.6.2023 18:38:50 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.6.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.6.2023.

Uimakausi alkaa kesäkuussa31.5.2023 11:17:49 EEST | Tiedote

Helsingin uimakausi on alkamassa. Helsingin uimarantojen veden laatu on usealla rannalla heikentynyt. Huonoksi luokiteltiin neljä uimarantaa. Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin. Kesän 2023 aikana uimista ei suositella Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla. Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä. Uimarantojen vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Rantapelastajat päivystävät uimarannoilla 5.6.−13.8.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme