Lapinjärven kuntaLapinjärven kunta

Lapinjärvellä pilotoidaan ravinteiden sitomista ojavedestä kierrä-tysmateriaalin avulla

Jaa

Lapinjärven Kirkonkylän jätevedenpuhdistamon purkuojaan asennetaan perjantaina 24.8.2018 ojavesien ravinteiden pidätykseen suunniteltu puhdistuskontti, jossa ravinteita pidättävänä materiaalina toimii ren-gasleike. Pilotoinnin tavoitteena on testata puhdistuskontin toimintoja ravinteiden sitojana ja kaapparina. Samalla voidaan vähentää Taasianjoen ravinnekuormitusta.

Ravinteiden kierrätys on merkittävässä roolissa biokiertotaloudessa, jota Lapinjärvellä edistetään Resurssiviisas Lapinjärvi -hankkeen avulla. Ravinnekiertojen tehostaminen edellyttää uusia menetelmiä, josta nyt testattava puhdistuskontti on yksi esimerkki. Puhdistuskontti toimii esimerkkinä kiertotaloudesta myös puhdistusmateriaalin osalta: käytetyt autonrenkaat saavat kontissa uuden käyttötarkoituksen ravinteiden pidättäjinä.

Puhdistuskontti on joensuulais-lappeenrantalaisen Apila Group Oy:n kehittämä ja yritys vastaa kokeilun käytännön toteutuksesta. Yritys on saanut rahoitusta puhdistuskontin kehittämiseen Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmasta, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista.

Ravinnekierrätyspilotti toteutetaan Lapinjärven kunnan, Resurssiviisas Lapinjärvi -hankkeen ja Apila Group Oy:n yhteistyönä.

Lehdistö on tervetullut seuraamaan puhdistuskontin asennusta perjantaina 24.8 klo 9.30 alkaen osoitteeseen Suurniityntie 60, 07800 Lapinjärvi. Paikalla lisätietoja antavat sekä kunnan että Apila Group Oy:n edustajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tanja Pöyhönen
Projektipäällikkö, Lapinjärven kunta
044 453 5314

Pirjo Rinnepelto
Apila Group Oy
040 149 4251

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Naiset - maaseutu kutsuu!8.3.2019 09:00:00 EETBlogi

Me olemme molemmat saaneet kasvaa maatilalla, joka oli automaattisesti sukupuolineutraali ympäristö. Maatilalla oli itsestään selvää, että tyttö osaa yhtä hyvin ajaa traktoria, lypsää lehmän tai leipoa pullataikinan kuin poikakin. Meille keskustelu siitä, kumman sukupuolen edustajat ovat vaikkapa parempia johtajia, vanhempia tai yrittäjiä, tuntuu vieraalta. Kuitenkin näemme omassa työelämässämme, että sukupuoliroolit ovat edelleen vahvasti esillä myös maaseudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme