Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lapinlahden sairaalarakennusten vuokrasta sopimus – nykyinen toiminta jatkuu

Jaa

Lapinlahden sairaalan nykyisten päävuokralaisten Lapinlahden Lähteen ja Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamon toiminta Lapinlahdessa jatkuu toistaiseksi. Helsingin kaupunki ja Lapinlahden päävuokralaiset ovat päässeet 8.3.2019 sopimukseen vuokrauksen jatkamisesta, kunnes ideakilpailun voittaja ottaa kiinteistön haltuunsa.

Kuva: Janne Punju
Kuva: Janne Punju

— Olemme Helsingin kaupungilla erittäin iloisia, että neuvottelut päättyivät sopuun. Toivomme, että monipuolinen toiminta jatkuu Lapinlahdessa vilkkaana myös tämän välivaiheen ajan, kun ideakilpailu on käynnissä ja sairaalarakennusten lopullisesta käytöstä haetaan ratkaisua, toteaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Lapinlahden Lähde Oy:n toimitusjohtaja Tuula Sundman kommentoi vuokraneuvotteluja: —Epävarmuus vuokrasuhteen jatkumisesta on ollut Lapinlahden toiminnalle kuluttavaa. Olemme nyt helpottuneita, että vuokrasopimus saatiin tehtyä ja toimintamme jatkuu.

Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamon hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto kommentoi: ­­­­­ —Toivottavasti nyt saatu vuokrankorotus ei ole kohtuuton edes kaikkein pienituloisimmille vuokralaisille, ja että yhteisö säilyy.

Kaupunki on vuokrannut Lapinlahden sairaalaa vuodesta 2015 lähtien väliaikaisesti Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamolle ja Suomen Mielenterveysseuralle, joka on Lapinlahden Lähteen taustaorganisaatio.

Helsingin kaupunki hakee parhaillaan rakennuksille mahdollista uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla, johon voi osallistua sekä myyntiin että vuokraukseen perustuvilla ehdotuksilla.

Ideakilpailun ensimmäinen vaihe päättyy toukokuussa 2019, ja jatkoon valitaan tällöin kolme ehdotusta. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta alkuvuonna 2020. Tämän jälkeen voittajaehdotuksen pohjalta alueella tehdään mahdollisesti tarvittava asemakaavan muutos. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt voivat alkaa arviolta vuonna 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Vuokraus ja väliaikaiskäyttö:
Yksikön päällikkö Susanne Leppänen
puh. 09 310 20442
susanne.leppanen@hel.fi

Ideakilpailu:
Projektipäällikkö Juhani Linnosmaa
Puh. 09 310 74401
juhani.linnosmaa@hel.fi

Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamo
Kimmo Lehtonen, hallituksen jäsen
050 560 2570
kimmo@kulttuuritoimi.fi

Lapinlahden Lähde Oy
Tuula Sundman, toimitusjohtaja
0400 454782
tuula.sundman@lapinlahdenlahde.fi

Kuvat

Kuva: Janne Punju
Kuva: Janne Punju
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme