MIELI Suomen Mielenterveys ry

Lapinlahden taiteilijat osoittavat mieltään videolla nykyisen toiminnan puolesta

Jaa

Lapinlahden entisessä sairaalassa työskentelevät taiteilijat ja kansalaistoimijat ovat tehneet toiminnastaan musiikkivideon, joka kuvaa monipuolista toimintaa Lapinlahdessa vauhdikkaalla kamera-ajolla läpi talon. Samalla se kertoo talon toimijoista.

Mielenterveys- ja kulttuuriammattilaisten sekä kansalaistoimijoiden poikkeuksellinen yhteistyö kaupunkilaisille avoimessa miljöössä on uhan alla. Lapinlahden kohtalo on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsissä ja sen tämän vuoden ensimmäinen kokous on 15.1. Kaupunki on järjestämässä ideakilpailun sairaalan ja puiston tulevaisuudesta. Video on samalla kannanotto Lapinlahden arvokkaan nykytoiminnan jatkumisen puolesta.

Video esittelee kuvin ja tekstein Lapinlahden päävuokralaisten Lapinlahden Lähteen ja Osuuskunta Tilajakamon sekä alivuokralaisia kulttuurin ja mielenhyvinvoinnin saralta. Tekstiplanssit kertovat saavutuksista kolmen viime vuoden ajalta.
 
Projekti käynnistyi ohjaaja Klaus Welpin aloitteesta ilman ulkopuolista rahoitusta, pro bono -periaatteella. Kaikki videon tekijät ja esiintyjät ovat mukana Lapinlahden nykyisessä toiminnassa. Welp pyysi saksofonisti Max Zengeriä säveltämään videon ideaan sopivan jazz-kappaleen, jonka Zenger esittää Seppo Kantosen ja Markku Ounaskarin kanssa. Videolla esiintyvät myös Mc Koo eli Kalle Havumäki, Tuure Kilpeläinen, Kimmo Pohjonen sekä Lapinlahden Lunnit -kuoro. Kappaleen on äänittänyt ja miksannut Taavi Hasunen.

Pressikuvia ja crew >>>

Video löytyy Osuuskunta Tilajakamon ja Lapinlahden Lähteen Facebook-sivuilta
sekä YouTubesta osoitteesta: https://youtu.be/oT2BHaXErvY

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Klaus Welp (videon tuotanto, käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, leikkaus ja jälkikäsittely)
050 588 0133
klaus@welp.fi

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme