Lapin ELY-keskus

Lapissa oli toukokuussa työttömiä 2 145 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Jaa

Työttömyyden kehityskuva jatkui toukokuussa myönteisenä. Avointen työpaikkojen määrä on edelleen kasvussa. Joka kolmannessa Lapin kunnassa työttömien osuus työvoimasta alitti 10 %.

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli toukokuun lopussa 8 420 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 640. Työttömiä oli suunnilleen saman verran kuin huhtikuussa, ja 2 145 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä on pysytellyt koko alkuvuoden ajan alempana kuin koronapandemiaa edeltävänä vuonna 2019. Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut viime kesästä lähtien.

Toukokuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa 4 950 avointa työpaikkaa. Avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrä oli 2 330 korkeampi kuin viime vuoden toukokuussa. Aiempina kuukausina ilmoitetut työpaikat mukaan lukien Lapissa oli toukokuussa avoinna 9 685 työpaikkaa.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa koko maassa 8,9 % ja Lapissa 10,5 %. Työttömien osuus työvoimasta alitti 10 % seitsemässä Lapin kunnassa: Sodankylässä, Keminmaassa, Torniossa, Utsjoella, Simossa, Tervolassa ja Rovaniemellä.

Lapin ELY-keskuksen toukokuun 2022 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (kesäkuu 2022) julkaistaan 26.7.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Johtaja Marja Perälä, 0295 037 050
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:

Johtaja Tiina Keränen, 0295 039 636

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme