Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Lappeenrannan Prisman Rinki-ekopiste toimii väliaikaisesti uudessa paikassa

Jaa

Lappeenrannan Prisman (Puhakankatu 9-11) yhteydessä oleva Rinki-ekopiste toimii väliaikaisesti toisessa paikassa. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n pakkauskeräys järjestetään noin kahden kuukauden ajan ABC Simolantien yhteydessä.

Rinki kerää väliaikaisessa paikassa kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia.
Rinki kerää väliaikaisessa paikassa kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia.

Väliaikainen piste sijoitetaan kaasuaseman vasemmalle puolelle tontin reunaan. Myös paperi- ja vaatekeräys siirtyy väliaikaiseen paikkaan.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnin voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sopimusasiasmies Taneli Lumiaro
puh. 045 663 4343, taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Kuvat

Rinki kerää väliaikaisessa paikassa kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia.
Rinki kerää väliaikaisessa paikassa kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Akaan Pätsiniementien Rinki-ekopisteen toiminta siirtyy läheisen kaupan pisteelle15.5.2020 09:09:25 EESTTiedote

Akaassa, osoitteessa Pätsiniementie/Akaantie, sijaitsevan Rinki-ekopisteen toiminta siirtyy tällä viikolla läheisen S-market Toijalan (Valtatie 1, Akaa) pisteelle. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää S-marketin pisteellä kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia, nyt paikkaan siirtyy Pätsiniementiellä ollut muovipakkausten keräys. Myös paperin ja vaatteiden keräys tulee kaupan pisteelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme