Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lapset jokaisesta kunnasta kutsutaan Suomen lasten itsenäisyysjuhlaan Säätytaloon 5.12.

Jaa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio järjestävät itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta  Suomen lasten itsenäisyysjuhlan Säätytalossa Helsingissä. Juhlaan on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta lasta jokaisesta Suomen kunnasta. Pyyntö nimetä kuntaa edustavat lapset lähtee kunnille tänään.

Pääministeri Juha Sipilä vastaanottaa lapset ja kättelee kaikki juhlavieraat. Juhla on osa virallista Suomi100-juhlavuoden huipennusta.

– Suomen tulevaisuus rakentuu tämän päivän lasten hyvinvoinnin ja luovuuden varaan. Lapset ovat tämän maan tärkein pääoma. Lasten juhla on viesti lapsuuden arvosta. On myös tärkeää, että lapsilla on aina paikka tämän maan juhlakansan eturivissä, toteaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

– Lasten itsenäisyysjuhlan huomioiminen ja pääministerin mukana olo on arvostuksen osoitus lapsille. Yhteiskunta kaipaa enemmän lapsiystävällisiä tekoja. Se on hyvä muistaa niin arjessa kuin juhlassa. Tästä juhlasta tulee lastennäköinen ja iloinen itsenäisyyspäiväjuhla, jatkaa MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Onnittelukortti Suomelle

Mukanaan lapsia pyydetään tuomaan onnittelukortti Suomelle. Kortin valmisteluun, esimerkiksi siihen kirjattaviin onnentoivotuksiin tai terveisiin sankarille, voi osallistua isompikin määrä lapsia. Onnittelukortit kerätään juhlassa ja myöhemmin ne asetetaan näytteille.

Juhlan ohjelma on vielä salaisuus, mutta 10-vuotiaat pääsevät varmasti juhlimaan itselleen ominaisella tavalla, lupaavat Milla Kalliomaa ja Tuomas Kurttila. Säätytalon arvokkaisiin puitteisiin luodaan juhla, jota lapset pääsevät itse toteuttamaan.

Kunnat nimeävät lapset

Kaikkiin Suomeen kuntiin lähti pyyntö nimetä ja ilmoittaa juhlaan kaksi vuonna 2007 syntynyttä lasta. Kuntien nimeämät juhlavieraat voivat odottaa juhlakutsua marraskuun alussa.

– Me toki toivomme, että juhlaan lähetettävät lapset edustavat mahdollisimman monenlaisia suomalaisia lapsia, toteaa Milla Kalliomaa.


#suomenlastenjuhla #suomi100

Medialle
Mediaa kannustetaan tutustumaan kuntansa juhlaan lähettämiin lapsiin ja heidän juhlavalmisteluihinsa. Median on myös mahdollista osallistua juhlaan Säätytalossa. Ohjeet median akkreditoitumiseen lähetetään toimituksiin marraskuussa.


Lisätiedot:
Milla Kalliomaa, pääsihteeri MLL
p. 075 324 5552, milla.kalliomaa(a)mll.fi

Tuomas Kurttila, lapsiasiavaltuutettu
p. 050 544 3757, tuomas.kurttila(a)oikeus.fi

Maria Gnosspelius, viestintäpäällikkö MLL
p. 075 324 5588, maria.gnosspelius(a)mll.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu lähes 90 000 jäsentä, 556 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi 

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Hyvä Joulumieli -keräys ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä17.11.2017 14:14Tiedote

Perheen vähävaraisuus heikentää nuoren mahdollisuuksia osallistua ja kouluttautua. Lapsuudenperheessä koetulla taloudellisella ahdingolla on vaikutuksia pitkälle aikuiselämään, joten lapsiperheköyhyyden poistaminen on yhteiskunnallisesti tärkeä tavoite. Hyvä Joulumieli -keräyksellä halutaan nostaa keskustelunaiheeksi perheiden vähävaraisuus. Kotimaan köyhien lapsiperheiden hyväksi järjestettävä keräys alkaa 23. marraskuuta ja jatkuu jouluaattoon asti.

Insamlingen Jul i sinnet sprider åter glädje i barnfamiljer som har knappt om pengar17.11.2017 14:13Tiedote

När familjen inte har mycket pengar har de unga i familjen färre möjligheter att delta och studera. De känner också av följderna av detta långt in i vuxenlivet. Därför är det ett viktigt mål för samhället att avlägsna fattigdomen i barnfamiljer. Jul i sinnet aktualiserar åter denna fråga genom att samla in pengar till familjer i Finland som har svårigheter med sin ekonomi. I år börjar insamlingen den 23 november och fortsätter fram till julafton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme